Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

E-Knjižnica

Na tem mestu najdete raznovrstne publikacije, plakate in video zapise, ki jih pripravljamo, da bi ljudje lažje razumeli pomen zgodovinskega okolja in s tem naše poslanstvo - varstvo dediščine. Vsi naši avtorji so strokovnjaki na svojem izbranem področju. Njihovo delo je zasnovano tako, da navdihuje, informira in izobražuje.

Dnevi evropske kulturne dediščine
Uredništvo
Izdane številke
Dnevi evropske kulturne dediščine
Dnevi evropske kulturne dediščine

Dnevi evropske kulturne dediščine, kot pove že ime, so skupna akcija številnih evropskih držav pod okriljem Sveta Evrope in Evropske komisije. Skoraj vsako leto se sodelujočim pridruži kakšna nova skupnost in vsako leto znova prireditelji izberejo raznovrstne teme, s katerimi skušajo domači javnosti, Evropejcem in svetu predstaviti kulturno dediščino Evrope.  Publikacije , ki sledijo dogodkom posameznega leta so  namenjene predstavljnaju različnih segmentov dediščine in so hkrati trajen spomin na Dneve evropske kulturne dediščine, ki so se odvili v Sloveniji.

V njih so na poljuden način objavljeni prispevki različnih znanstvenih ved in disciplin od arheologije, etnologije, umetnostne zgodovine, arhitekture, krajinske arhitekture, konservatorstva, restavratorstva .  Vodilni slovenski strokovnjaki s področja omenjenih strok so sodelovali kot avtorji.

 

Distribucija in prodaja:

Buča d.o.o., Kolarjeva 47, SI-1000  Ljubljana, T: +386(0)1 230 65 80, E: buca@siol.net

Uredništvo

Ustanovna koordinatorka Dnevov evropske kulturne Dediščine v Sloveniji v Sloveniji,  Jerneja Batič je kot trajen spomin na teme in dogodke, ki so se odvili v posameznem letu  zasnovala  zbirko DEKD. Damijana Slabe, ki je od nje prevzela koordinacijo DEKD je uredila naslednjih 6 naslovov, od leta 2006 koordinira DEKD in ureja zbirko Nataša Gorenc.

 

Naslov uredništva:

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije
Dnevi evropske kulturne dediščine – uredništvo
Metelkova 4
SI-1000 Ljubljana
Urednica: Nataša Gorenc, natasa.gorenc@zvkds.si

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE