RAZVOJ IN DISEMINACIJA POSTOPKOV ZA PROJEKTIRANJE INOVATIVNEGA NAČINA POTRESNEGA UTRJEVANJA OBSTOJEČIH ZIDANIH STAVB »CONSTRAIN«

PRO-SIS

»PRO-SIS« je nadaljevanje predhodnega projekta »CONSTRAIN«, v katerem so bile razviti inovativni pristopi k protipotresnim zaščitam stavb.

Numerične simulacije

Na akademskem nivoju pri projektu sodelujeta Fakulteta za arhitekturo tržaške univerze in Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo iz ljubljanske univerze. Na izbranih kulturno-varstvenih objektih bodo pilotno izvedene  numerične simulacije, na podlagi katerih bodo izdelane parametrične študije, ki bodo omogočale natančno oblikovanje numeričnih in materialnih modelov. V raziskavah bodo opredeljeni mehanskih parametri, potrebni za simulacijo strukturnega obnašanja stavb z različnimi konstrukcijami in razvita preprosta analitična orodja za preverjanje rezultatov numeričnih analiz, ki bi bila v prihodnje v pomoč projektantom. Pri projektu sodelujoče ustanove Fibre Net, ATER, ZRMK in ZVKDS bodo izvedle simulacije s predlagano tehniko utrjevanja na dejanskih objektih v naravi. Izvedene bodo analize stroškov in primerjava razvite tehnike, kjer se izognemo premestitvi prebivalcev in dejavnosti iz notranjosti stavb, z drugimi tradicionalnimi pristopi.

Več o projektu na voljo tukaj.

Novice

Relevantne informacije za lastnike zbrane na enem mestu.

11. 6. 2024

Razstava PAJETA: Sožitje v ravnovesju Sečoveljskih solin

PREBERI
Center ROG po obnovi
26. 10. 2023

Občasnik ZVKDS: Prenovljena tovarna Rog

PREBERI
Razstava portreti koprskih škofov
7. 6. 2024

Odprtje razstave – Portreti koprskih škofov

PREBERI

Išči po strani ZVKDS