Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 04/09/2020
pogled

Včasih je luštno blo

Posvetili se bomo raziskovanju preteklosti našega kraja, ki je zaznamovan v železniškem, športnem in kulturnem smislu. Spoznavali bomo igre in igrače naših babic in dedkov, TVD Partizan kot osrednji kraj razvedrila nekoč in danes, železniške kulturne spomenike ki so zaznamovali prepoznavnost našega kraja.
pogled

Pogovori in izmenjevanje znanja o peki, pekarstvu in mlinarstvu na območju zgornje Vipavske doline v sklopu bralnega srečanja

Prisrčno vabljeni na bralno srečanje med starejše občane, kjer bo beseda tokrat tekla o pekarski in mlinarski obrti na področju zgornje Vipavske doline. Vrnili se bomo v čas, ko je na vipavskih ulicah dišalo po sladkih žemljah, ko so mlinski kamni mleli raznovrstno zrnje in ko je kruh imel drugačno vlogo kot danes. Prisluhnite zgodbam in delite z nami svojo zgodbo, ki diši po sveže pečenem kruhu.
pogled

Knjižno srečanje ob kavici "Tradicija peke kruha, pekarsko izročilo in mlinarstvo na območju Vipavske doline"

Vse, ki se spominjate slavnih slastno dišečih ajdovskih žemljic, vabimo, da se nam na ta dan pridružite ob kavici in z nami podelite spomine na ta del naše dediščine! Namen srečanje je spregovoriti, zbrati in zapisati čim več zgodb o tradiciji pekarstva, mlinarstva in o pekarskih izdelkih na območju zgornje Vipavske doline. Srečanje bo v okviru operacije sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost«.
pogled

Pekarska delavnica »Kruh in drugi pekarski izdelki med tradicijo in sodobnostjo«

Se spominjate opojnega vonja, ki navsezgodaj veje od uličnih pekarn? Pridružite se nam ob vonju sveže pečenega kruha na delavnici domačih in umetnostih obrti v okviru operacije sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost«. Izmenjevali bomo stare recepte za pekovsko pecivo, govorili o pekarstvu in mlinarstvu na področju Vipavske doline ter tudi zamesili kakšno dobroto in jo spekli. Posebno mesto pa bo na delavnici imela tudi peka iz droži vinskih kvasovk.
pogled

Igra dediščine: Razstava rokodelskega centra Rogatec in učencev OŠ Rogatec

V okviru razstave se predstavljajo rokodelski center z lokalnimi rokodelci in učenci Osnovne šole Rogatec.
pogled

Ljudje s črnimi prsti / Gente con le dita nere

Predstavitev nove publikacije Ljudje s črnimi prsti in pogovor z avtorjem, dr. Igorjem Preslom. Presentazione della nuova pubblicazione Ljudje s črnimi prsti (Uomini con le dita nere) e colloquio con l'autore, dr. Igor Presl.

Strani

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE