Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 01/26/2022
pogled

Okusi Dolenjsko!

Dijaki bodo skozi Pavčkove in Kettejeve stihe, Trdinovo nevezano besedo ter Slakovo melodijo doživeli podobo Dolenjske. Besedi bomo dodali slike, ki smo jih v objektiv ujeli med strokovno ekskurzijo na Dolenjskem. Po kulturnem delu bodo dijaki spoznavali in okušali dolenjske dobrote. Na koncu dogodka bomo pripravili še razstavo.
pogled

Drevored 20. septembra 85 - GORICA

V okviru literarnih srečanj z naslovom S knjižnih polic, ki ga prirejajo Kulturni center Lojze Bratuž, Katoliška knjigarna in Javna Agencija za knjigo bomo v Gorici predstavili knjigo Katej Ferletič - STARE JEDI V NOVIH LONCIH. Knjigo, si jo bo mogoče nabaviti tudi na dogodku. Z avtorico se bo pogovarjala Slavica Radinja. Na dogodku bo prosotna tudi umetnica Janina Cotič, ki je knjigo opremila.
pogled

IZ GORJUPOVE ŠOLE NEKAJ DIŠI...

V petek, 10. oktobra 2021 bodo vsi učenci Osnovne šole Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki v okviru dneva dejavnosti raziskovali pomen in vlogo kulturne in naravne dediščine domačega kraja na temo Dober tek! Spoznavali, raziskovali, ustvarjali bodo tradicionalne jedi: zelje, žgance, suho sadje, kruh, stare sorte jabolk, običaje in šege, trgatev, praznične jedi, gostinsko ponudbo v Kostanjevici na Krki. Svoje delo, spoznanja, raziskovanja bodo predstavili z razstavo v šoli.
pogled

S Plečnikom po Unescovi kulturni dediščini

Bralno srečanje ter predstavitev arhitekta Jožeta Plečnika in njegovih del, ki so se v letu 2021 uvrstila na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine otrokom do 10. leta starosti. Brali bomo zgodbo o Jožetu Plečniku z naslovom O dečku, ki je sanjal velike sanje in se pogovarjali o stvaritvah in ureditvah, s katerimi je Plečnik od leta 1924 spreminjal podobo Ljubljane.
pogled

Razstava Tovarna sladkorja Ormož

V Knjižnici Ormož si lahko ogledate priložnostno razstavo gradiva iz zasebnega arhiva dr. Terezije Štefančič in Vladimirja Hunjadija o Tovarni sladkorja Ormož, ki se jo je postavilo na ogled ob pogovoru z nekdanjo vodjo surovinskega oddelka tovarne in avtorico knjige Sladkorna pesa, ki je izšla leta 1998, dr. Terezijo Štefančič. Tovarna sladkorja Ormož je imela izjemen pomen za ekonomski, družbeni, kulturni in športni razvoj Ormoža in tudi širše.
pogled

Od kmetije do želodčka

Obiskali bomo kmetijo v domačem kraju, ki se ukvarja tudi s pridelavo mlečnih izdelkov (jogurta, skute ...) in mesnin. Spoznali bomo potek pridobivanja jogurta in skute od molže mleka do končnega izdelka.

Strani

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE