Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 09/29/2020
pogled

Ali veš, kje si doma?

Učenci 1. razreda bodo spoznavali svoj domači kraj. Šli bodo po poteh naravne in kulturne dediščine Hotedršice. Skozi zgodbo bodo spoznali vaški trg s cerkvijo, mlin, zemljanke ...
pogled

Razkrivanje kiparske dediščine parka Tivoli

Vodstvo po Tivoliju - Umetnost v parku Tivoli: Skrivno življenje kipov; zbirno mesto pred Moderno galerijo
pogled

KRALJEVANJE, ekskurzija po poti bratov Kralj od Ljubljane do Kostanjevice

V sodelovanju med mentoricama UTŽO Ljubljana (mag. Olgo Paulič in dr. Rajko Bračun Sova), agencijo Ars longa (Damijan Sova) in Finžgarjevo galerijo je pripravila dr. Rajka Bračun Sova program ekskurzije po krajih, kjer sta se brata Kralj rodila in ustvarjala: Zdenska vas v občini Dobrepolje, občinsko središče Videm in Kostanjevica na Krki.
pogled

Strokovni posvet

Presek ustvarjene krajine, arhitekture in likovne umetnosti – primer Marije Auersperg Attems Arboretum Volčji Potok pripravlja interdisciplinaren projekt o Mariji Auersperg Attems, vodilna nit projekta je cvetje s slik Marije Auersperg Attems. Projekt združuje več slovenskih javnih ustanov s področja varovanja dediščine, umetnosti, zgodovine, izobraževanja in hortikulture. V okviru projekta pripravljamo več dogodkov, eden izmed njih je strokovni posvet, ki bo 29. 9. 2020 v dvorcu Dornava.
pogled

Razstava Preživeti z netopirji, dan odprtih vrat

V stari šoli v Kančevcih je v sodelovanju z Župnijo Kančevci nastala prva stalna razstava o netopirjih v Sloveniji. Interaktivno zasnovana predstavitev netopirjev obiskovalcem ponuja vpogled v življenje teh neverjetnih nočnih živali. Zanimivosti so predstavljene v sliki, besedi, modelih in skicah, obiskovalci pa imajo možnost opazovanja netopirjev preko zaslona v živo.
pogled

Galov sobotni ogled in delavnica za otroke in družine

Spoznavali bomo slikarja Matevža Langusa ter ustvarjali po navdihu njegovih portretov

Strani

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE