Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 03/23/2023
pogled

Po poteh Antona Martina Slomška

Z dijaki obeh brežiških srednjih šol bomo spoznavali življenje in delo škofa, pedagoga, pesnika, pisatelja in domoljuba Antona Martina Slomška. Spoznali bomo njegovo dediščino in kraje v naši občini, ki s svojim imenom še danes spominjajo nanj. Srečanje bomo popestrili z ogledom razstave njegovih del in ogledom domoznanske zbirke.
pogled

Delavnica Spoznavanje kulturne dediščine, Cerkev sv. Helene na Gradišču pri Divači

Delavnico pripravlja Zavod za varstvo kulturne dediščine v sodelovanju s Parkom Škocjanske jame in OŠ Divača. Udeležijo se je učenci 7. razredov OŠ Divača. V sklopu delavnice otroci spoznavajo lokalno kulturno dediščino na primeru Gradišča pri Divači in cerkve sv. Helene. Predstavijo se jim srednjeveške poslikave z vsebinskega in tehnološkega vidika, zgodovina cerkve, osnove arhitekture, poklica restavratorja in konservatorja ter pomen poznavanja in ohranjanja kulturne dediščine.
pogled

SLAVNOSTNO ODPRTJE DNEVOV EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE IN TEDNA KULTURNE DEDIŠČINE 2022

V petek, 23. septembra, ob 11. uri se začnejo 32. Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD) in 10. Teden kulturne dediščine (TKD) v Sloveniji. Med 24. septembrom in 10. oktobrom 2022 se bo na temo (Vz)trajnostna dediščina zvrstilo več kot 350 dogodkov v 150 krajih širom Slovenije in v zamejstvu. Osrednji dogodek slovesnosti 23. septembra v Narodnem muzeju Slovenije bo odprtje razstave Vaš Plečnik +.
pogled

Trajnostna dediščina

Učenci bodo raziskovali živo kulturno dediščino; spoznali bodo čipkarstvo, obiskali rudnik živega srebra v Idriji, opazovali umetnost izdelovanja suhe robe ... Svoja spoznanja bodo preko različnih ustvarjalnih tehnik preoblekli v umetniška dela in jih predstavili na šolski razstavi »Trajnostna dediščina«.
pogled

Raziskujemo domači kraj

Z učenci celotne šole se bomo podali na raziskovalni sprehod po našem kraju. Poprej so učenci raziskali zgradbe v domačem kraju in jih bodo po postajah ostalim učencem šole podrobneje predstavili. Ob povratku v šolo bo sledila delavnica z glino. Učenci bodo izdelali odlagalnik za umazano kuhalnico in zajemalko.
pogled

Ulica Osvobodilne Fronte 15, 6310 Izola

STENE USTVARJALNOSTI: Razstava slikarskih platen »IZOLA IN MORJE« V mesecu septembru, ob Dnevih evropske kulturne dediščine 2022, si lahko na stenah ustvarjalnosti Mestne knjižnice Izola ogledate razstavo slikarskih platen z naslovom »IZOLA IN MORJE«, ki jo je pripravil izolski umetnik, modelar in uspešen slikar MARJAN KRALJ. Med njegovimi slikarskimi motivi prevladujejo morje, drevesa, rože, akti, portreti, planine, soline, tihožitja, živali in seveda tudi ladja Rex. Tokrat se predstavlja s

Strani

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE