Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 02/22/2024
pogled

KAJAK - Predstavitev najstarejšega mariborskega kajaka

Najstarejši mariborski kajak, imenovan Rusjan, Društvo Trafika v sodelovanju z BD Sidro predstavlja Mariborčankam in Mariborčanom ter drugim obiskovalcem. Z njim bomo ob 16.00 opravili tudi častno, protokolarno vožnjo po ribniku ob Trafiki ob parku.
pogled

DOMAČI ROKODELCI

Dogodek ob tednu kulturne dediščine V PETEK 6. 10. 2023 bomo v vrtcu Podgorci izvedli dogodek ob tednu kulturne dediščine. Otrokom in strokovnim delavcem se bo predstavil domači rokodelec, ki bo prikazal pletenje košar. Dogodek se bo pričel ob 9. 30 . uri. Otroci najstarejših skupin se bodo odpravili na obisk k izdelovalcu sodov, kjer bodo spoznali ročno izdelavo sodov za vino in lesenih čebrov.
pogled

SPOZNAJMO REDKA IN DRAGOCENA ZNANJA

Dogodek ob tednu kulturne dediščine V sredo 4. 10. 2023 bomo v vrtcu Podgorci izvedli dogodek ob tednu kulturne dediščine. Otrokom in strokovnim delavcem se bodo predstavili domači rokodelci. V vrtcu se bodo od 9. 30 ure do 11. 00 ure predstavili: PLETENJE KOŠAR IZDELOVANJE LONČARSKIH IZDELKOV PRIKAZ IZDELOVANJ OVČJE VOLNE – OD OVCE DO VOLNE K predstavitvi redkih znanj bomo povabili tudi starše otrok. Med delavnicami in prikazi bo nastalo kar nekaj izdelkov katere bomo razstavili v garderobi vrt
pogled

Kulturni dan - Dragocena znanja in poklici

Na kulturnem dnevu bodo učenci spoznavali raznolike dejavnosti, ki jih v vsakdanjem življenju le redko srečamo ali jim namenimo pozornost. Srečali bodo izvajalce in znalce dejavnosti, ki niso čisto vsakdanje, dokler jih ne spoznamo in ugotovimo, da je z njimi tudi sodobno življenje bolj naravno, človeku prijaznejše in bolj povezano z naravo. Spoznavali se bomo s klekljarstvom in drugimi ročnimi deli, z upor predenjem in tkanjem, sadjarstvom in predelavo sadja, zeliščarstvom in divjo hrano, volno
pogled

Pletemo

Z otroki bomo spoznavali ročne spretnosti pletenja. Pletli bomo cofke, naredili bomo plakat s postopki izdelave.
pogled

NEKOČ, NEKJE, LE KDO?

Nekoč je visoko na planini živel drvar. Drvaril je, lesoval in oglaril. Na planino pa je nekoč prišel sam kralj in naletel na drvarja. N To je le začetek ene izmed slovenskih ljudskih pravljic, katere bo s pomočjo kamišibaj gledališča pripovedovala Metka Kristan, prof. razrednega pouka na OŠ Bojana Ilicha Maribor. Dogodek se bo ponovil kar trikrat v tem dnevu. Kot prvi bodo ljudske pravljice poslušali učenci 5.a rareda, za njim še 5.b in kot zadnji še učenci 5.c razreda.

Strani

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE