Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 07/15/2019
pogled

Kulturni vrvež

Teden kulturne dediščine bomo na vseh treh lokacijah naše šole obeležili z delavnicami različnih tematik. V učilnicah in na hodnikih se bo moč zaplesti v glasbeni, likovni, cirkuški, plesni, bralni, fotografski, televizijski, radijski, gledališki in turistični vrvež. Vabimo vas, da ste del tega vrveža tudi vi.
pogled

Oplotniška graščina – »Speča grajska gospodična«

Središče Oplotnice krasi graščina iz 17. stoletja, v kateri so nekoč živeli žički kartuzijani. Kasneje je bila v njej šola in stanovanja. Graščina oziroma »Speča grajska gospodična« kot jo imenujejo vaščani, je bila v celoti prenovljena. Kaj vse pa se je še v njej dogajalo v preteklosti oziroma kam lahko seže otroška domišljija, pa bomo predstavili v knjigi, ki jo bomo po pripovedovanju otrok in staršev izdelali v vrtcu.
pogled

Vrtovin 74

V času dogodka bomo imeli javno razstavo, ki so jo ustvarili učenci pod mentorstvom učiteljic na Podružnični šoli v Vrtovinu. Razstava bo prikazala celoten proces njihovega učenja in spoznavanja teras. Najprej svoje predznanje o vrtovinskih terasah, ki so tukajšnja kulturna dediščina, nato ugotovitve, ki so jih pridobili s pomočjo svojih lastnih intervjujev in zbiranj gradiva, na koncu pa še njihove nove ugotovitve, misli, ideje ob na novo pridobljenem znanju in tudi informacije o tem,
pogled

METELKOV DAN – DR. IGNACIJ KNOBLEHAR

V leto 2019, ki ga je Občina Škocjan razglasila za Knobleharjevo leto, saj mineva 200 let od rojstva tega pomembnega moža, smo se odločili, da bomo Metelkov dan posvetili dr. Ignaciju Knobleharju. Delo bo potekalo po delavnicah. Zaključni del bo skupni, in sicer si bodo učenci gledali predstavo o Ignaciju Knobleharju, nagovoril pa jih bo tudi dr. Marko Frelih, ki raziskuje življenje in delo dr. Ignacija Knobleharja.
pogled

PO POTI KULTURNE DEDIŠČINE KNOBLEHARJEVE OBČINE

Na OŠ Frana Metelka Škocjan smo se v letu 2019 pridružili Knobleharjevemu letu in pripravili Šolo za starše malo drugače z naslovom Po poti kulturne in naravne dediščine Škocjana. Starše, stare starše, njihove otroke in ostale obiskovalce bomo najprej popeljali po ožjem centru Škocjana, kjer si bodo ogledali kar nekaj kulturnih znamenitosti občine. Drugi del bo izveden v okolici šole. Udeleženci bodo sodelovali v likovni delavnici na prostem.
pogled

Naše sledi

Študijska skupina Kulturna klepetalnica, ki v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Ilirska Bistrica deluje že 18 let, bo svoje delovanje predstavila v publikaciji z naslovom Naše sledi. V publikaciji bodo predstavljeni zaslužni člani skupine in nekateri zanimivi gostje. Življenje pušča sledi, prav tako tudi delo in aktivnosti članov študijske skupine Kulturna klepetalnica, o čemer bomo razmišljali v publikaciji, ki jo bomo obogatili s številnimi fotografijami.

Strani

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE