Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 09/17/2021
pogled

Makedonski večer

Na dogodku bo preko prebivalk Litije, ki prihajajo iz Severne Makedonije, prikazana njihova kultura, dedščina, jezik in, nenazadnje, kulinarika.
pogled

Pravljičarija, delavnica Pogrinjek v naravi

V okviru festivala pravljic in pripovedovanja Pravljičarija bodo otroci na delavnici odtiskovali rastline na tkanino, izdelovali pogrinjke in spoznavali zelišča ter užitne divje rastline ter prisluhnili ljudskim pravljicam o čudežnih rastlinah. Izvajalki: Nina Vastl in Petra Čičić
pogled

Ni kruha, ni panike! Kruh v manj kot 1 uri

Mladi se bodo na delavnci naučili kako speči kruh po zelo enostvanem receptu s sestavinami, ki so večinoma vedno v naših omarah.
pogled

Naredi si skodelico

Na delavnici si bodo udeleženci, pod mentorstvom, naučili dela z glino ter si izdelali skodelico s krožničkom in jo tudi dekorirali. Spečena bo naknadno.
pogled

DOBER TEK

V slopu vodenja se bodo udeleženci seznanili z začimbami, ki so jih naši predniki že v pradavnini uporabljali za pripravo jedi. Prav tako si bodo lahko ogledali replike lončenih posod, v katerih so nekoč pripravljali jedi in prikaz izdelave takšnih posod. Dogodek bomo pripravili Dejan Vončina, zunanji sodelavec Krasnega Krasa, akad. kiparka Paola Korošec in arheologinja Manca Vinazza.
pogled

SPOZNAJ ŽIVLJENJE RIMSKEGA VOJAKA

Otroci bodo skozi delavnice spoznali življenje rimskega vojaka, njegov vsakdan, opravo in prehrano. Preizkusili se bodo v peki libuma – rimskega kruha. Naše druženje bomo popestrili z ogledom rimske dediščine Celeie, današnjega Celja. Spoznali pa bodo tudi rimski vojaški tabor, odkrit v Ločici pri Polzeli. Dogodek bo izveden za otroke oddelkov od 4 do 6 let vseh treh enot vrtca Danijelov Levček, v sodelovanju z ZVKDS, OE Celje, konservatorkama Matejo Ravnik in Urško Todosovsko-Šmajdek.

Strani

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE