Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Zaključno srečanje DEKD in TKD 2019

Zaključno srečanju 29. Dnevov evropske kulturne dediščine in 6. Tedna kulturne dediščine je potekalo 29. novembra na Vrhniki, kjer smo se zbrali, da bi skupaj ovrednotili naše delo in se zazrli tudi v prihodnost. Gospa Maja Bahar Didović, direktorica direktorata za kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo se je zahvalila in čestitala vsem, ki se strokovno ali pa ljubiteljsko, predvsem pa s srcem posvečajo kulturni dediščini, da so v svojih krajih znova uspešno izpeljali že 29. Dneve evropske kulturne dediščine (v priponki). Janez Kromar, v. d. generalnega direktorja Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije je poudaril (v priponki), da ZVKDS s ponosom organizira Dneve evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine, saj je dediščina nenadomestljiva vrednota, ki nam v motu letošnjega leta  Dediščina, umetnost, razvedrilo prinaša številne lepe trenutke, kot je bilo tudi zaključno srečanje.

Nataša Gorenc in Milena Antonić sta predstavili rezultate vprašalnikov vrednotenja, predali novice iz Strasbourga in predstavili temo prihodnjega leta (v priponki). Nastala je že 21. oddaja nacionalne televizije o Dnevih evropske kulturne dediščine: Dnevi evropske kulturne dediščine: Dediščina # Umetnost # Razvedrilo.

Vsi skupaj smo se za podporo zahvalili Maji Bahar Didović (še posebej za posredovanje pri nadpovprečni umeščenosti letošnjih DEKD v program TV Slovenije), Janezu Kromarju, Damjani Pečnik in predstavnikoma Zavoda RS za šolstvo ter Skupnosti vrtcev Slovenije. Po prijetnem druženju smo si ogledali razstavišče Moja Ljubljanica in prenovljene prostore Industrija usnja Vrhnika.

Srečanje je minilo v prijetnem vzdušju, ki ga najlepše ilustrirajo besede Iztoka Premrova, da se v naši družbi vedno počuti kot v krogu prijetne družine prijateljev, kjer se vsi spoštujemo in razumemo.

Fotografije so vidne na FB profilu DEKD.

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE