Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Zaključno srečanje DEKD in TKD 2018

Zaključno srečanje DEKD in TKD 2018

Zaključno srečanju 28. Dnevov evropske kulturne dediščine in 6. Tedna kulturne dediščine je potekalo 12. novembra v Narodni galeriji v Ljubljani, kjer smo se zbrali, da bi skupaj ovrednotili naše delo in se zazrli tudi v prihodnost. Mag. Ksenija Kovačec Naglič, direktorica direktorata za kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo je govor (v priponki) zaključila z besedami: Vi ste naša najboljša reprezentanca! Jernej Hudolin, generalni direktor Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije je poudaril izjemen pomen vseh, ki se v lokalnih okoljih trudite za ohranjanje kulturne dediščine, se zahvalil za sodelovanje in obljubil svojo podporo tudi v prihodnje.

Nataša Gorenc, koordinatorka DEKD je predstavila rezultate vprašalnikov vrednotenja, predala novice iz Strasbourga in predstavila temo prihodnjega leta (v priponki). Nastala je že 20. oddaja nacionalne televizije o Dnevih evropske kulturne dediščine: Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost . V oddaji Televizija in kulturna dediščina pa so Dnevi umeščeni na pomembno mesto v slovenskem kulturnem prostoru.

Sledile so pripovedi in vtisi prisotnih sodelujočih. Vsi skupaj smo se za podporo zahvalili Kseniji Kovačec Naglič, Jerneju Hudolinu, Damjani Pečnik in predstavnikoma Zavoda RS za šolstvo ter Skupnosti vrtcev Slovenije. Po prijetnem druženju smo si ogledali razstavi del Ivane Kobilce in Zorana Mušiča.

Srečanje je minilo v prijetnem vzdušju, ki ga najlepše ilustrirajo besede Iztoka Premrova, da se v naši družbi vedno počuti kot v krogu prijetne družine, kjer se vsi spoštujemo in razumemo.

Fotografije so na povezavi https://www.facebook.com/pg/dnevievropskekulturnedediscine/photos/?tab=a...

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE