Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Slovenska kulinarika skozi objektiv Toma Jeseničnika

V sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine smo v petek, 24. 9. 2021 otvorili razstavo in pogovorni večer z naslovom SLOVENSKA KULINARIKA SKOZI OBJEKTIV FOTOGRAFA TOMA JESENIČNIKA v Kulturnem centru Semič

Razstava z naslovom Gastronomija danes in nekoč fotografa Toma Jeseničnika je obiskovalce očarala in jih naredila lačne. V pogovoru smo izvedeli na kaj vse je pozoren pri izdelavi fotografije, kako pomembne so barve na krožniku, postavitev, svetloba,… Veliko pozornost pa smo namenili tudi knjižni zbirki Gastronomija Slovenije, etnologa, prof. dr. Janeza Bogataja. V njej je opisanih 24 gastronomskih regij Slovenije, dopolnjenih s 430 strokovno izbranimi živili, jedmi in pijačami.
Večer nam je popestrila s glasbeno točko belokranjka ClaudiZu.

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE