Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Regionalno srečanje na Vrhniki

Srečanje na Vrhniki je bilo pravi slavospev reki Ljubljanici. Vsa predavanja so bila izjemno zanimiva. Med drugim smo izvedeli, da Ljubljanica pravzaprav izvira na Hrvaškem.

Kulturni center Vrhika je treba obiskati. Občina Vrhnika je skupaj s partnerji posrbela za to, da je v prostorih nekdaj ugledne in uspešne Industrije usnja Vrhnika, danes sodoben, izjemno kvaliteten in zanimiv prostor z dušo nekdanje tovarne, ki obiskovalca ne pusti ravnodušnega.

Spodaj so objavljena vsa predavanja, seznam priporočene literature, vzorca vprašalnikov za vrednotenje našega in vašega dela v okviru DEKD in TKD ter namigi za interpretacijo evropske teme v letu 2017 - Dediščina in narava: pokrajina številnih možnosti (v angleškem jeziku).

Projekt Voda Water (Muzej in galerije mesta Ljubljane, 2015/2016, kontakt: Irena Šinkovec, Muzej in galerije mesta Ljubljane, irena.sinkovec@mgml.si, 070 551 946):
http://www.mgml.si/mestni-muzej-ljubljana/mestni-muzej-ljubljana-389/pri...
Katalog: http://www.mgml.si/media/voda_water_vodnik.po.razstavi.pdf
Družinski vodnik (ni v pdf obliki, nekaj izvodov še imamo v tiskani obliki): http://www.mgml.si/druzine/novo-vsevodoved-otroski-vodnik-po-razstavi-voda/

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE