Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Razpis za zgodbe Dnevov evropske kulturne dediščine

Dnevi evropske kulturne dediščine

Razpis za zgodbe Dnevov evropske kulturne dediščine

Postopek razpisa za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev - donacije

Ste organizator projekta, ki vključuje evropsko kulturno dediščino in, ki bi ga radi delili z ostalo Evropo? Potem bi radi slišali vašo zgodbo! Vse, kar morate storiti, je, da izpolnite spletni obrazec za prijavo. Zgodbe bodo objavljene na naši spletni strani. Organizacije, ki bodo izpolnjevale pogoje, bomo povabili k dopolnitvi vloge, za donacijo v višini do 10.000 EUR za financiranje projekta, ki bo v korist vaši skupnosti.

KAJ JE RAZPIS ZGODBE DNEVOV EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE? Namen pobude je prepoznati in spodbuditi evropsko razsežnost prizadevanj na področju kulturne dediščine, ki ga izvajajo dediščinske skupnosti v Evropi.

Cilji pobude so:

  • motivirati ljudi k aktivnem odnosu do evropske kulturne dediščine in okrepiti občutek pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru;
  • zbrati pričevanja / zgodbe, ki omogočajo vpogled v to, kako skupnosti razlagajo evropsko razsežnost lokalne dediščine;
  • prepoznati in promovirati skupnosti, ki skozi kulturno dediščino, ko jo spoznavajo, varujejo in ohranjajo, promovirajo evropske vrednote in, ki jim je osnovna vrednota sodelovanje;
  • nagraditi skupnosti za njihov trud;
  • motivirati in spodbuditi skupnosti, da sodelujejo pri Dnevih evropske kulturne dediščine.

 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

  • organizatorji Dnevov evropske kulturne dediščine iz držav, podpisnic Evropske kulturne konvencije, ki so v zadnjih treh letih (v letih 2017, 2018 in 2019) organizirale vsaj en DEKD dogodek;
  • dobitniki nagrad European Heritage Award / Europa Nostra Award;
  • nosilci znaka Evropska dediščina.

 

KAKO SE PRIJAVITI? Vaš projekt Zgodba Dnevov evropske kulturne dediščine lahko oddate do 20. marca 2020 v angleškem jeziku prek spletnega prijavnega obrazca, ki je na voljo na dnu povezave http://www.europeanheritagedays.com/Story/. Več informacij najdete na strani Zgodbe Dnevov evropske kulturne dediščine. Podrobne informacije o postopku za dodelitev natečaja, vključno z merili za upravičenost, merili za dodelitev pred izbiro in merili za končno izbiro, najdete na spletni strani: www.europeanheritagedays.com/Story.

 

POMEMBNI DATUMI:

Razpis Zgodbe Dnevov evropske kulturne dediščine je sestavljen iz dveh delov:

1. razpis za zgodbe

20. marec 2020: rok za oddajo Zgodbe

21. marec−18. april 2020: ocenjevanje zgodb s strani predizborne komisije

2. postopek za dodelitev donacije

22. april 2020: povabilo dvajsetih najvišje uvrščenih projektov - zgodb k predložitvi podrobne vloge za nepovratna sredstva, sestavljeno iz vsebinskega predloga projekta in finančnega predloga (proračuna)

13. maj 2020: rok za oddajo vlog za nepovratna sredstva

15. maj−15. junij 2020: ocenjevanje vlog za nepovratna sredstva s strani ocenjevalnega odbora

Ob upoštevanju podrobnega predloga in proračuna za projekt, skupaj z merili za izbiro in dodelitev, se bo komisija v obdobju med 15. majem in 15. junijem 2020 sestala, da bo izbrala najmanj deset evropskih zgodb, ki so upravičene do nepovratnih sredstev.

1. julij 2020: končni izbor projektnih predlogov: vlagatelji projektov, ki so bili izbrani za prejem nepovratnih sredstev, bodo obveščeni do 1. julija 2020.

Vsi projekti, ki jim bodo dodeljena nepovratna sredstva, bodo objavljeni v glasilu DEKD, na portalu DEKD in prek kanalov socialnih omrežij DEKD. Projektne dejavnosti se bodo morale začeti med 15. julijem 2020 in 31. decembrom 2020, zaključile pa naj bi se do konca marca 2021.

Projekti, ki so v letu 2019 prejeli nepovratna finančna sredstva za leto 2019, so objavljeni na povezavi Portfolio of 2019 winning Stories.

Zgoraj navedeno je zgolj informativne narave in nima pravne vrednosti. Obsežni pravni pogoji razpisa za Zgodbe Dnevov evropske kulturne dediščine so na voljo spletni strani: www.europeanheritagedays.com/Story

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE