Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Naše sledi - Šopek spominov

Avtor: DUTŽO Ilirska Bistrica, ponedeljek 25.11.2019

Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Ilirska Bistrica se je tudi letos, tokrat že šestič, pridružila projektu Dnevi evropske kulturne dediščine, in to z izdajo in predstavitvijo publikacije »NAŠE SLEDI – Šopek spominov iz Kulturne klepetalnice«.

Letošnji projekt "dediščina # umetnost # razvedrilo" vključuje teme s katerimi se srečujejo tudi študijske skupine univerze, med njimi je tudi skupina Kulturna klepetalnica, ki jo obiskujejo ljubitelji kulture in umetnosti. V okviru te skupine se je v njenem 18 letnem obdobju odvilo več kot 200 dogodkov povezanih z letošnjo temo. Srečujejo se z dediščino, kulturo, umetnostjo in seveda so vsi ti dogodki povezani tudi z razvedrilom in druženjem. 

Sledi, ki jih je zaznamovalo tako življenje, kot tudi delo in aktivnosti članov študijske skupine in gostov Kulturne klepetalnice smo zapisali v publikaciji, ki smo jo obogatili s številnimi fotografijami in umetniškimi slikami.

Pri pripravi, izvedbi projekta in zaključni  prireditvi so sodelovali samo prostovoljci, člani društva, predvsem člani skupine Kulturna klepetalnica in njihovi gostje.

Svoje prispevke, življenje, delo in vtise o srečanju s skupino klepetavcev  v 18 letih njenega delovanja, so na zaključni prireditvi predstavili tudi nekateri člani Kulturne klepetalnice in gostje skupine, katerih prispevki so objavljeni v publikaciji,vidni ustvarjalci posameznih zvrsti umetnosti in kulture, ki so s svojim delom pustili vidni pečat ne le v naši občini, ampak tudi širše.

Prireditev so popestrili naši dolgoletni glasbeni prijatelji. Večer pa smo zaključili ob sproščenem in prijetnem druženju ter pogostitvi, ki so jo pripravile članice skupine Kulturna klepetalnica.

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE