Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Ko zadiši po preteklosti

Osnovna šola Jožeta Gorjupa, Kostanjevica na Krki

V soboto, 29. septembra 2018, smo oživljali stare legende, ki obkrožajo Kostanjevico na Krki, in spoznavali, kako danes živijo med ljudmi in kako jih lahko nadgradimo, da bodo ostale v naši zavesti.

Program je potekal v več skupinah:

  • Odrska predstava Vile Čestitke, Predstavitev legende o vilah, ki so poskušale preprečiti gradnjo kostanjeviškega samostana.
  • POHOD po USKOŠKI POTI, kjer so učenci spoznavali turistično urejeno pot in si ogledali stražni stolp iz časov Uskokov v Črneči vasi.
  • POT VIL ČESTITK: učenci so se seznanili z legendo o vilah in si ogledali skale v Gorjancih, v katere so se po legendi spremenile Čestitke.
  • MEJMO JIH – naravoslovna delavnica s članicami Centra za kartografijo favne in flore: popis dvoživk v našem okolju
  • RESLJEVA POT V KRAKOVSKI GOZD: učenci so se z gozdarjem podali v nižinski Krakovski gozd in spoznavali njegove posebnosti ter se seznanili z življenjem Josipa Ressla.
  • POT V ZABORŠT IN DO ČEBELNJAKA: najmlajši učenci so se bodo seznanili z najdebelejšim belim gabrom v Sloveniji, ki leži ob potoku Kutinku, kjer naj bi se sestajala Josip Ressel in Kodranova Katica, na poti proti domu pa so si ogledali še mestni čebelnjak in spoznali pomen čebel.
Krakovski pragozd in Resljeva potMestni čebelnjakPlezanje na uskoški razgledni stolpPod drugim največjim hrastom v SlovenijiPopis dvoživkSrečanje z gozdarjem v zaščitenem pragozduUskoki
© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE