Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

ZVKDS razstavljal na sejmu Monumento 2016

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije se je med 28. in 30. januarja 2016 prvič predstavljal na sejmu Monumento v Salzburgu. Strokovni sejem je namenjen predstavitvi spomeniškovarstvenih služb, organizacij s področja varovanja in ohranjanja kulturne dediščine , restavratorjev in izvajalcev drugih storitev ali proizvodov povezanih z ohranjanjem in varovanjem kulturne dediščine. Naravnan je srednje evropsko. Predstavljajo se  javne službe iz Avstrije, Nemčije (Bavarska), Južne Tirolske, Slovaške, Češke, Madžarske in Slovenije..  Zavod za varstvo kulturne dediščine se je predstavil  s 7 plakati. Trije razstavljeni plakati so bilinamenjeni predstavitvi in organiziranosti  službe,  štirje  predstavitvi najbolj odmevnih projektov zadnjih let;

  • Bled – Prenova Blejskega otoka,
  • Brestanica – Prenova gradu Rajhenburg,
  • Ljubljana – Prenova Plečnikove hiše,
  • Maribor  - Prenova nekdanje samostanske cerkve minoritov.

Zavod se je predstavil tudi z dvema strokovnima predavanjema  ( dr. Matija Črešnar –»Integriteta arheoloških raziskav Centra z preventivno arheologijo« in Martina Kikelj – »Čiščenje stenskih poslikav v cerkvi svetega Frančiška v Ljubljani«) in z aktualnimi filmi s področja našega dela.  

Sejem je namenjen širjenju znanja, povezovanju strokovnih služb in ustvarjanju skupne strokovne platforme v srednje evropskem prostoru. Prireditev je bienalna in je letos tretjič. Več informacij o sejmu imate na spletni strani http://www.monumento-salzburg.at/.

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE