Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Zaključno srečanje DEKD 2019 je bilo na Vrhniki

Dediščina, umetnost, razvedrilo, teme 29. Dnevov Evropske kulturne dediščine in 7. Tedna kulturne dediščine so tudi letošnjo jesen  razveseljevale Slovence in državljane drugih narodov  Evrope. Muzeje, kinematografe, galerije, gledališča, knjižnice, prostore društev, mestne trge in parke  je prevzelo živahno dogajanje, spet smo uživali ob zgodbah naše skupne preteklosti.

Te vesele sproščene trenutke so nam pripravili  številni koordinatorji, sooblikovalci programa, ki so  ponovno dokazali, da je v Sloveniji velika dediščinska skupnost!

Dnevi evropske kulturne dediščine in z njimi povezan Teden danes spadajo med najbolj prepoznavne dogodke tako pri nas kot v Evropi,  in vsako leto znova se dogodki organizirani pod okriljem nacionalne koordinatorke Nataše Gorenc in Milene Antonič, ki vodi TKD, na srečanju nacionalnih koordinatorjev Evrope navajajo kot primer dobrih praks.

Vse to je vaša zasluga,  vaše delo in vaš trud, za kar se vam  v imenu koordinatorja Zavoda za varstvo kulturne  dediščine Slovenije iskreno zahvaljujem, je na zaključnem srečanju poudaril Janez Kromar, v. d. generalnega direktorja.

Sooblikovalcem programa sta se zahvalila tudi Maja Baha Didovič, direktorica Direktorata za dediščino pri Ministrstvu za kulturo in Daniel Cukjati župan občine Vrhnika, ki je letos gostila slavnostno odprtje. 

Zavod za varstvo kulturne dediščine s ponosom organizira Dneve evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine, saj je dediščina nenadomestljiva vrednota, ki nam v motu letošnjega leta  Dediščina, umetnost, razvedrilo prinaša številne lepe trenutke. ZVKDS se zahvaljuje vsem sodelujočim in jih iskreno vabi k sodelovanju in pripravi DEKD 2020 - SPOZNAJ, VARUJ, OHRANI.

 

 

 

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE