Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Uvodno srečanje DEKD in TKD 2019

Uvodno srečanje Dneovov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine 2019 je napolnilo dvorano Slovenskega etnografskega muzeja.

Srečanje, ki je minilo v prijetnem in optimističnem vzdušju, je bilo po odzivih udeležencev sodeč, koristno za vse, ki se Dnevom pridružujejo prvikrat (približno tretjina udeležencev je bila novincev). Dolgoletni sodelavci pa so dobili informacije o novi temi Dediščina#umetnost#razvedrilo. Po zaključku programa so gostitelji, sodelavci Slovenskega etnografskega muzeja, prijazno razkazali občasni razstavi »Kjer so čebele doma« in »Morje – naše življenje«.

Na tej povezavi (http://www.zvkds.si/sl/utrinki/uvodno-srecanje-dekd-tkd-2019) so objavljene vse predstavitve.

Izpostavljamo pomembni informaciji. Rok za prijavo dogodkov v program DEKD in TKD je 20. april 2019. Vabimo vas, da se v letu 2019 razvedrimo z dediščino skupaj!

Svet Evrope bo razpisal natečaj Zgodbe evropske dediščine (European Heritage Stories). Prijavi se lahko vsakdo. Razpis ne pogojuje lastne udeležbe. Razpisni pogoji bodo objavljeni 1. marca 2019, rok za prijavo bo 1. april 2019. Vsakemu od desetih izbranih projektov bodo dodelili 10.000 €. Lanski razpisni pogoji (ki se bodo letos spremenili) in vse prijave so objavljeni tukaj (http://www.europeanheritagedays.com/Story/). Izbrani projekti pa so objavljeni na tej povezavi (http://www.europeanheritagedays.com/EHD-Programme/Press-Corner/News/European-Heritage-Stories-Grant-Recipients-Announced).

Uvodno srečanje DEKD in TKD 2019Uvodno srečanje DEKD in TKD 2019Uvodno srečanje DEKD in TKD 2019Uvodno srečanje DEKD in TKD 2019Uvodno srečanje DEKD in TKD 2019
© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE