Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

ROMANJE K FARI

Odbor za varstvo kulturne dediščine UNESCO Biosfernega območja Kras in porečja Reke z domačini v soglasju z župnikom Slavkom Obedom vas v torek, 15. 8. 2023, v okviru Vremskega opasila vabimo na ROMANJE K FARI.

Na dediščinski pohod po sledovih brkinskih podružničnih cerkvic se bomo podali v spremstvu odgovorne konservatorke Minke Osojnik iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), predsednice TKŠD Urbanščica Mirjam Frankovič Franetič, članov Odbora za varstvo kulturne dediščine BOK in PR ter z domačini. Na romarsko pot bomo krenili izpred pokopališča Vremski Britof od koder imamo organiziran prevoz do Artviž, kjer bomo na slikoviti lokaciji obiskali cerkev sv. Socerba, se v senci brkinskega gozda spustili do cerkve sv. Jurija med Misličami in Vatovljami od tam pa mimo nekdanje šole, kamnitega studenca in mostu do cerkve sv. Kancijana na Barki. Po prigrizku bomo krenili do cerkve Marijinega vnebovzetja – Fare, kjer se bomo (po želji) udeležili praznične sv. maše. Udeleženci so naprošeni, da imajo s seboj vodo, po potrebi malico in dobro pohodno obutev.

 

Podrobnosti o dogodku najdete v VABILU.

V okviru romanja je predviden tudi prevoz zato organizator zbira prijave na e - naslovu: darja.kranjc@psj.gov.si Kotizacije ni.

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE