Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Projekt Charter izdal enega najpomembnejših poročil do sedaj

Kakšne so poti izobraževanja in usposabljanja ter poklicni profili za prihodnost sektorja kulturne dediščine?

Projekt CharterAllianceEU z velikim ponosom predstavlja eno svojih najpomembnejših poročil, ki razkriva posebna priporočila za 8 segmentov izobraževanja in izobraževanja dediščine, ki potrebujejo nove kurikulume, ki jih je treba razviti ali obstoječe kurikulume prilagoditi glede na prihodnje potrebe in izzive sektorja.
V obliki smernic želi to novo poročilo delovati kot praktični okvir za nemoteno vključevanje v regionalne in nacionalne izobraževalne sisteme.

Smernice zagotavljajo podporo ponudnikom izobraževanja in izobraževanja, pomoč dediščinskim organizacijam in delodajalcem za interno usposabljanje; usmerjanje bodočih študentov; vpoglede oblikovalcem politik, ki se ukvarjajo z zakonodajo ustreznih zakonov in predpisov; in raziskovalci se osredotočajo na sektor dediščine.
Na splošno so smernice uporabne in zanimive za sektor kot celoto, med drugim obravnavajo ključne teme, kot so sodelovanje z drugimi sektorji, nedovoljena trgovina in vračanje kulturnih dobrin, sodelovanje skupnosti in trajnost v stavbni dediščini in krajini. Znanje o dediščini služi kot katalizator za trajnost, skupno dobro in družbeno blaginjo!

Več o projektu: https://charter-alliance.eu/

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE