Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Poletna šola Gradišče pri Divači - zaključni predstavitveni dogodek

Avtor: Vabilo, ponedeljek 29.08.2022

 

POSEBNO OBVESTILO: Zaradi vremenskih razmer bo zaključni dogodek, v petek, 9. 9. 2022 s pričetkom ob 13. uri, v dvorani Rudnik  Vreme v Famljah!

ZVKDS Restavratorski center in OE Nova Gorica v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, švicarsko Univerzo za uporabne znanosti in umetnosti – SUPSI iz Lugana, Akademijo za likovno umetnost v Zagrebu in ob podpori Občine Divača med leti 2021-2023 organizirajo mednarodno študentsko delavnico konserviranja-restavriranja stenskih poslikav z naslovom Summer School Gradišče pri Divači (Slovenia), Church of St. Helen : Conservation restoration of wall paintings.

Letošnja delavnica bo potekala med 31. avgustom in 14. septembrom in bo namenjena izpopolnjevanju študentom in mladim zaposlenim na področju konserviranja-restavriranja stenskih slik. Program na lokaciji bo potekal en teden, med 5. in 9. septembrom, in zajema nadaljevanje konservatorsko-restavratorskih posegov na stenskih poslikavah v cerkvi sv. Helene.

Zaključni dogodek za zainteresirano javnost, lokalno skupnost in predstavnike Ministrstva za kulturo bo v petek, 9. 9. 2022, v cerkvi sv. Helene na Gradišču pri Divači, s pričetkom ob 13. uri. 

Vabilo najdete na koncu strani.

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE