Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Pogovorni večer: Prenove Ravnikarja

Vabimo na pogovorni večer v salonu id:doma (Slovenska cesta 9, Ljubljana), na katerem bomo razpravljali o dosedanjih in načrtovanih prenovah objektov zapuščine arhitekta Edvarda Ravnikarja ter trenutnem stanju Ravnikarjeve in modernistične dediščine nasploh. 

Pogovorni večer: Prenove Ravnikarja bo v  sredo, 18. januar 2023 ob 19 uri.

Po Plečnikovem vstopamo v Ravnikarjevo leto, hkrati pa pri Kajži začenjamo s ciklom pogovornih dogodkov na temo prenove v salonu id:doma, ki domuje v sijajnem ambientu Ferantovega vrta. Priložnost je kot nalašč za to, da počastimo zapuščino enega naših največjih arhitektov ter razmislimo o njenem trenutnem stanju. Bogat in obsežen opus arhitekta Ravnikarja je v zadnjih desetletjih doživel več prenov, posodobitev in dozidav, med njimi pa so tako bolj kot tudi manj kakovostne. Kako pristopati k njegovi zapuščini in zapuščini modernizma nasploh ter kako vrednotiti dosedanje delo? Kakšni so konstrukcijski in materialni izzivi prenov Ravnikarja?

Z Ajdo Bračič (Kajža) se bodo pogovarjali: Tatjana Adamič (ZVKDS), Matjaž Bolčina (ARP studio) in Majda Kregar (Ambient).

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE