Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Podelitev nagrade in priznanj Mirka Šubica 2022

Društvo restavratorjev Slovenije je  v ponedeljek, 21. novembra 2022 ob 13. uri v Veliki dvorani Narodne galerije v Ljubljani podelilo nagrado in priznanja Mirka Šubica.

Nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo v letu 2022 je prejel Anton Miklavžin za predano delo in dosežke pri izboljšavi standardov konservatorsko-restavratorske stroke.

Priznanja Mirka Šubica v letu 2022 so prejeli ekipa konservatorjev-restavratorjev slikarskega ateljeja Narodne galerije: Miha Pirnat ml., Andreja Ravnikar in Simona Škorja za umetniško-raziskovalno in konservatorsko-restavratorsko delo ter za promocijo stroke ob razstavi Fortunat Bergant in Marta Bensa iz ZVKDS OE Nova Gorica za uspešno usmerjanje in nadziranje obnove in populariziranje restavratorskih posegov na štukaturah in stenskih poslikavah v samostanski cerkvi na Kostanjevici v Novi Gorici. Študentsko priznanje zlati skalpel v letu 2022 je prejela Erica Sartori za izjemno predano, inovativno in kakovostno konserviranje restavriranje umetnin iz mavca kiparja Frančiška Smerduja. Častno članstvo Društva restavratorjev Slovenije za razvoj sistema Telehum za nadzor relativne vlage in temperature v muzejih in galerijah je bilo podeljeno Andreju Moharju.

Fotografije: Valentin Benedik

Več na straneh DRS - Gradivo za medije.

 

Z leve: Marta Bensa, Anton Miklavžin, Martina Lesar Kikelj, Miha Pirnat ml., Erica Sartori, Andreja Ravnikar in Simona Škorja
Z leve: Martina Lesar Kikelj, Martina Obid Mlakar in Marta BensaAnton Miklavžin nagrajenec za življenjsko deloBarbara Jaki, direktorica Narodne galerije je pozdravila zbrane nagrajence in vabljeneČastna govornica Špela Spanžel, v.d. direktorice Direktorata za kulturno dediščinoZ leve: Martina Obid Mlakar, Ana Kocjančič, Mojca Zver
© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE