Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

PETI MEDNARODNI RAZPIS ZA TRANSNACIONALNI DOSTOP IPERION HS

Do 30. septembra 2022 je odprt peti mednarodni razpis za dostop (transnacionalni dostop, TNA) do ponudbe raziskovalne infrastrukture (metodologije, podatki in orodja) za preiskave na področju dediščinske znanosti v okviru projekta IPERION HS.

Prijavitelji se lahko prijavijo na različne platforme – ARCHLAB (materialne arhivske zbirke), FIXLAB (stacionarni laboratorij) in MOLAB (mobilni laboratorij).

Pogoji razpisa in katalog opreme so dostopni na spletu, prijave potekajo preko spletnega obrazca. Pomoč pri oddaji projekta vam nudijo tudi svetovalci (userhelpdest@iperionhs.eu), lahko pa se obrnete tudi na slovensko vozlišče E-RIHS.si (co@e-rihs.si). Na voljo je tudi video predstavitev.

ZVKDS skupaj s FKKT UL tvori Laboratorij za makromolekule v kulturni dediščini, preko katerega prav tako nudimo transnacionalni dostop tujim raziskovalcem preko platforme FIXLAB.

V okviru teh dostopov smo v ZVKDS že sodelovali pri raziskovalnih projektih, in sicer pri projektu: “Meaningful materials in the khipu code: a multi-modal analysis”, kjer smo analizirali obarvane vrvice z vozli-kipuje, več o projektu na spletu in v videu pri projektu: “IDeLA - Identification of decorative laminates“, kjer smo preiskovali dekorativni laminat.

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE