Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Novo ArcheoDanube digitalno orodje!

Z velikim veseljem sporočamo, da je sedaj javnosti dostopno novo digitalno orodje imenovano Yesterday-today-tomorrow, ki uporabniku pomaga pri izbiri najprimernejše rešitve za predstavitev arheološke dediščine v arheološkem parku.

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je namreč v sodelovanju s podjetjem 3APPES v okviru EU projekta ArcheoDanube (Arheološki park v mestnih območjih kot orodje za lokalni trajnostni razvoj, Program Podonavje) razvil novo digitalno orodje v obliki spletne aplikacije. V svetovnem merilu je orodje popolna novost, saj na trgu primerljivega orodja še ni.

Novo digitalno orodje je primerno za vse, ki želijo vzpostaviti nov arheološki park ali posodobiti že obstoječega oziroma želijo predstaviti arheološke ostaline na drugih območjih. Uporabnika vodi skozi podroben vprašalnik o stanju arheološkega najdišča in o željah uporabnika. Na podlagi odgovorov uporabniku nato predlaga primerne načine prezentacije arheoloških ostalin.

Uporaba orodja je brezplačna. Uporabnik lahko orodje preizkusi, kolikorkrat želi, in pri tem lahko preveri različne scenarije ter morda dobi nove ideje za predstavitev arheoloških ostalin.

Povezava do digitalnega orodja: https://atool.zvkds.si/

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE