Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Mobility Actions Ljubljana: E-dediščina. Vse ostalo je preteklost

V okviru projekta Arheološke eKrajine Podonavja (Danube's Archaeological eLandscapes) v tednu med 8. in 12. novembrom 2021 poteka dogodek mobilnosti za vse, ki smo in ste tako ali drugače povezani z digitizacijo in digitalizacijo dediščine ter udeleženi v ohranjanje in promocijo tako materialne (arheološke) dediščine kot arheoloških in kulturnih krajin. Zato vabimo vse arheologe, konservatorje, kustose, dediščinske menedžerje, programerje in druge zainteresirane posameznike na t. i. Mobility Actions Ljubljana, katerega cilj je predvsem krepitev mednarodnega sodelovanja in prenosa različnih znanj med udeleženci.

Dogodek je namenjen krepitvi sodelovanja na področju digitizacije in digitalizacije dediščine in drugih povezanih vsebin, kot so mobilnost zbirk, nezakonito trgovanje z dediščino in muzeologija ter raziskovanje, ohranjanje in predstavitev arheoloških in kulturnih krajin.

V okviru akcije bomo v torek, 9. 11., in v sredo, 10. 11. 2021, za širšo javnost organizirali tudi številna zanimiva predavanja, ki se jih boste lahko udeležili preko povezave Zoom.

Dogodek lahko spremljate tudi preko YouTube ali Facebook kanala! 

Zoom povezava za oba dneva

hps://us06web.zoom.us/j/4572548681?pwd=VjhQZDQwTXFMVzVZeVIySVVMSDZwZz09

Meeting ID: 457 254 8681

Passcode: 9792aS

Program dogodka

Dogodek organiziramo Narodni muzej Slovenije, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Park vojaške zgodovine Pivka in Ministrstvo za kulturo.

Vljudno vabljeni!

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE