Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Mednarodna fotografska razstava projekta REFREsh

petek, 24. 7. 2020, je v nekdanjem skladišču soli Monfort (Obala 8) v Portorožu potekala tiskovna konferenca in otvoritev mednarodne fotografske razstave projekta REFREsh. V uvodu je navzoče pozdravil župan Občine Piran g. Đenio Zadković, zatem je sledila predstavitev projekta in izvedenih projektnih aktivnosti. 

Projekt REFREsh (Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage), ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj, se ukvarja s preoblikovanjem industrijske dediščine v kulturna središča kreativnih industrij kot izhodišča za razvoj opuščenih industrijskih območij, občin in regij v Srednji Evropi. Združuje deset projektnih partnerjev iz Nemčije, Madžarske, Hrvaške, Italije in Slovenije.

Mednarodna fotografska razstava projekta REFREsh obsega 30 fotografij, ki prikazujejo industrijsko, obrtno in delovno tradicijo vseh sodelujočih držav. Vsaka država je izbrala 6 fotografij, ki so razstavljene v vseh petih pokrajinah. Zaradi omejitev pri preprečevanju širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 smo se skupaj s projektnimi partnerji odločili, da bo razstava na ogled tudi v virtualni obliki. 

 

Razstavni katalog z izbranimi fotografijami si lahko ogledate spodaj v priponki. 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE