Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Mednarodna delavnica konserviranja-restavriranja stenskih poslikav, cerkev sv. Helene, Gradišče pri Divači

ZVKDS Restavratorski center in OE Nova Gorica v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani (ALUO, Oddelkom za restavratorstvo), švicarsko Univerzo za uporabne znanosti in umetnosti (SUPSI - Scuola universitaria professionale della Svizzera italiana, Oddelek za okolje, gradbeništvo in dizajn) iz Lugana ter Akademijo za likovno umetnost v Zagrebu (ALU, Oddelkom za restavratorstvo)

v avgustu 2021 organizira mednarodno delavnico konserviranja-restavriranja stenskih poslikav z naslovom: Poletna šola Gradišče pri Divači, cerkev sv. Helene, konserviranje in restavriranje stenskih poslikav / Summer school Gradisce pri Divaci (Slovenia), Church of St. Helen: Conservation restoration of wall paintings.

Delavnica bo potekala med 2. in 27. avgustom 2021 in bo namenjena izpopolnjevanju študentom in mladim zaposlenim na področju konserviranja-restavriranja stenskega slikarstva. Program na lokaciji bo potekal dva tedna, med 9. in 20. avgustom in zajema preliminarne analize, dokumentiranje stanja in razvoj metodologije in začetek izvedbe projekta konserviranja-restavriranja stenskih poslikav v cerkvi sv. Helene, pri čemer bodo hkrati s praktičnim projektnim delom izvedena tudi številna predavanja strokovnjakov različnih strok (prijave so zaključene, program najdete v nadaljevanju).

Zaključni dogodek namenjen splošni javnosti in medijem bo v petek, 20. 8. 2021 v Promocijsko – kongresnem centru »Pr Nanetovh« (Matavun 8, 6215 Divača), podrobnejše informacije sledijo.

Program

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE