Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Ljubljana, Kulturni bazar

Kulturni bazar 2018 bo potekal 5. aprila v Cankarjevem domu v Ljubljani. Enodnevna prireditev, ki poteka kot strokovno usposabljanje, je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, študentom ter vsem, ki kulturno-umetnostno vzgojo vključujete v svojo delo.  Hkrati pa so vrata Cankarjevega doma ves dan odprta tudi širši javnosti – otrokom in mladim ter vsem, ki jih zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.

Na Kulturnem bazarju 2018 se bo letos že desetič predstavil tudi ZVKDS. Predviden razstavni prostor, namenjenemu področju kulturne dediščine, bo v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma. Na celodnevni prireditvi se bodo odvijala strokovna predavanja, predstave, delavnice, razstave. 

ZVKDS se bo predstavil s projekti popularizacije kulturne dediščine: Dnevi evropske kulturne dediščine – DEKD; Teden kulturne dediščine - TKD; SPOZNAJ, VARUJ, OHRANI- SVO.

V Štihovi dvorani bo med 10.30 in 12.00 potekala okrogla miza na temo: Kaj je kulturna dediščina? Zavodske barve bo predstavljal dr. Robert Peskar.

V dvorani E2 bosta Nataša Gorenc in Milena Antonić med 14.00 in 15.00 predstavili Dneve evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine 2018: Naša dediščina – kjer preteklost sreča prihodnost.

Na razstavnem prostoru bomo izvajali različne predstavitvene aktivnosti, tematsko zasnovane delavnice bodo v prvem preddverju, posebej vabljeni na delavnico Naša dediščina – kjer preteklost sreča prihodnost, ki jo bosta izvedla Vlasta Čobal Sedmak in mag. Bine Kovačič na KUL kotičku 3.

Udeležba je za vse obiskovalce brezplačna, za predavanja je potrebna predhodna prijava na https://cankarjevdom.eventsair.com/2018-kulturni-bazar/kulturni-bazar-20...

Prijave do 27.3.2018 (za obisk razstavnih prostorov in delavnice registracija ni potrebna).

VABLJENI!

Dodatne informacije: Milena Antonić E: milena.antonic@zvkds.si T: 02 2284859 M: 041365984

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE