Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Kulturni bazar

Kulturni bazar 2017 bo potekal 30. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani. Enodnevna prireditev je organizirana kot strokovno usposabljanje in je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji, izobraževanju in kulturi, študentom ter vsem, ki kulturno-umetnostno vzgojo vključujejo v svojo delo. Hkrati pa so vrata Cankarjevega doma ves dan odprta tudi širši javnosti – otrokom in mladim ter vsem, ki jih zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.

Na Kulturnem bazarju 2017 se bo že deveto leto zapored predstavil tudi Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki aktivno sodeluje v vseh fazah projekta. Predviden razstavni prostor, namenjen področju kulturne dediščine, bo v prvem  preddverju Cankarjevega doma. Na celodnevni prireditvi se bodo odvijala strokovna predavanja, predstave, delavnice, razstave. 

Celoten program je objavljen na povezavi www.kulturnibazar.si

ZVKDS se bo predstavil s projekti popularizacije kulturne dediščine: Dnevi evropske kulturne dediščine – DEKD; Teden kulturne dediščine – TKD; SPOZNAJ, VARUJ, OHRANI – SVO.

V dvorani M1 bosta Nataša Gorenc in Milena Antonić med 10.30 in 11.15 predstavili Teden kulturne dediščine 2016: VODA – od mita do arhitekture.

V Klubu Cankarjevega doma se bo med 12.00 in 13.00 odvijala zanimiva moderirana razprava, katere namen je predstaviti aktivnosti v letu 2018, ki bo razglašeno za Evropsko leto kulturne dediščine.

Na razstavnem prostoru bomo izvajali različne predstavitvene aktivnosti, tematsko zasnovane delavnice ter skupaj z obiskovalci odkrivali kaj in kako delajo konservatorji in restavratorji.

Udeležba na Kulturnem bazarju je za vse obiskovalce brezplačna.

VABLJENI!

Dodatne informacije o Kulturnem bazarju 2017:

Milena Antonić

E milena.antonic@zvkds.si

T 02 2284859

M 041 365 984

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE