Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Bruselj v znamenju Art Nouveau-ja

LJUBLJANA NA PRELOMU 20. STOLETJA - Secesijska Ljubljana 

Ljubljana au tournant du XXe siècle Art Nouveau – Sécession Ljubljana

19.10.- 19.11.2023 I Halles-st-Géry 1, Place Saint-Géry, Bruselj

Dogodek: četrtek, 19. oktober 2023, ob 18.30

Mineva 130 let od izgradnje palače Tassel belgijskega arhitekta in oblikovalca Victorja Horte, to je prve stavbe, ki je bila zgrajena v novem slogu – Art nouveau v Evropi.

Organizaciji Urban in Visit.brussels sta ob praznovanju mesta Bruselj kot prestolnice evropskega Art Nouveauja pripravila pester program, ki vključuje različne dogodke tako v bruseljski regiji kot tudi širše v okviru evropskih partnerjev združenih v mednarodno mrežo Réseau Art Nouveau Network (RANN), kamor je vključena tudi Ljubljana, Slovenija. V okviru Mestne občine Ljubljana (MOL) deluje konzorcij tako muzejskih kot znanstvenih inštitucij, katerega del je tudi Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Ljubljana (ZVKDS OE Ljubljana), ki je v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Bruslju, Ministrstvom za kulturo RS, Mestno občino Ljubljana in Muzejem za oblikovanje in arhitekturo, pripravil razstavo z naslovom: Ljubljana na prelomu 20. stoletja - Secesijska Ljubljana.

Razstavo sta pripravili Natalija Lapajne, kustosinja MAO ter Marija Režek Kambič, konservatorka ZVKDS, OE Ljubljana.

Tatjana Adamič, konservatorka, ZVKDS OE Ljubljana bo v sklopu dogodka predstavila: Prenova nekdanjega hotela Tivoli, Tjaša Pristov, konservatorka restavratorka, ZVKDS OE Ljubljana, pa: Konserviranje in restavriranje secesijskih dekorativnih stenskih poslikav v Sloveniji.

VABILO

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE