Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Aljažev stolp – Ohranimo naš simbol

Vabilo medijem

Spoštovani.

Aljažev stolp prvič v zgodovini, odkar ga je tja pred 123 leti postavil Jakob Aljaž, zaradi vzdrževalnih - restavratorskih posegov, ki bodo zagotovili njegovo ohranitev, predvidoma

v petek 07.09. 2018 ob 10. uri  (zaradi nepredvidljivh vremenskih razmer v visokogorju, potrditev termina s strani prevoznika - Slovenske vojske do zadnjega dne ni mogoča) zapušča vrh Triglava.

Ob tej priložnosti, vas na isti dan, ob 10. uri vabimo na heliodrom v Mojstrani - mesto spusta Aljaževega stolpa.

Tam bo mogoče posneti stolp in pridobiti izjave predstavnikov ustanov, ki sodelujejo pri projektu Aljažev stolp – Ohranimo naš simbol.
 



V nadaljevanju bo stolp varno prepeljan v Restavratorski center ZVKDS, ki je po pooblastilu vlade Republike Slovenije upravljavec stolpa, ter je skladno z zaupano nalogo pripravil konservatorski načrt in elaborat za njegovo ohranitev.

Zaradi specifične lokacije oz. logistične zahtevnosti posega vas bomo o morebitnih spremembah termina sprotno obveščali prek spletnih straneh ZVKDS (www.zvkds.si).

Na naših spletnih straneh bomo objavljali tudi fotografije in drugo info gradivo, ki ga lahko ob navedbi Arhiv ZVKDS uporabite za namene obveščanja javnosti, nekaj fotografij že najdete v prilogi na koncu strani.

Vabljeni.

 

Lokacija mesta spusta stolpa v Mojstrani

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE