Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

18. strokovno srečanje konservatorjev - restavratorjev

V torek, 15. maja 2018 s pričetkom ob 10.00 uri bo v Narodni galeriji potekalo 18. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev. Gre za osredje letno srečanje strokovnjakov s tega področja, ki ga organizirajo Skupnost muzejev Slovenije, Društvo restavratorjev Slovenije in Narodna galerija. Uvodni nagovor bo imela gospa Ksenija Kovačec Naglič, generalna direktorica Direktorata za kulturno dediščino. 

Na srečanju sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije in širše regije, ki bodo svoja najnovejša dognanja, dosežke in odkritja predstavili s predavanji, s kratkimi filmi in s plakati. Namen srečanja je izobraževanje konservatorjev-restavratorjev z izmenjavo praktičnih strokovnih izkušenj, informiranje o novih postopkih, materialih, analizah, opremi in spremljevalnih dejavnostih stroke. Predavanja in predstavitve bodo namenjene strokovni javnosti.

Stroka pa se želi s spremljevalno razstavo plakatov na katerih bodo predstavljeni aktualni projekti, približati tudi širši javnosti. Med predstavljenimi projekti so tudi posegi na delih Ptičar in Prestar Fortunata Berganta ter delo hrvaških kolegov na sliki izjemnih dimenzij Srečanje papeža Leona I. Velikega z Atilo (447 × 795cm).


Detajl slike Prestarja med retuširanjem, Narodna galerija (foto: Simona Škorja)


Detajl slike Prestarja po retuširanju in lokalnem lakiranju, Narodna galerija (foto: Simona Škorja)

 

Srečanje je del 11. Konservatorsko-restavratorske transverzale, serije dogodkov med 25.aprilom in 11. junijem 2018.

Več informacij, program srečanja, fotografije in koledar dogodkov 11.konservatorsko restavratorske transverzale dobite v priponkah.

Plakati bodo na ogled do torka, 22. maja 2018, vsak dan razen ponedeljka od 10. do 18. ure, v četrtek do 20. ure. Vstop je prost.

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE