Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

E-Knjižnica

Na tem mestu najdete raznovrstne publikacije, plakate in video zapise, ki jih pripravljamo, da bi ljudje lažje razumeli pomen zgodovinskega okolja in s tem naše poslanstvo - varstvo dediščine. Vsi naši avtorji so strokovnjaki na svojem izbranem področju. Njihovo delo je zasnovano tako, da navdihuje, informira in izobražuje.

Evropa Parkov

Mednarodno neprofitno združenje evropske dediščinske mreže HEREIN AISBL (HERitage European Informationa Network) Sveta Evrope je izdalo posebno brošuro o dediščinskih politikah v Evropi.  Dvojezična publikacija ponuja pregled o parkovnih politikah s ciljem izboljšanja mreženja, izmenjave dobrih praks in izkušenj, kot tudi prikaza raznolikosti ter zgodovine naše skupne dediščine.

Njena osrednja vsebina obsega predstavitev organizacije skupnega dogodka za javnost, ko je leta 2018 16 držav, med njimi tudi Slovenija, sodelovalo v projektu Dobimo se v parku (Rendez-vous aux jardins). Uspešno izvedene aktivnosti so se istočasno, na enotno temo, odvijale tudi letos, s ciljem njihovega nadaljevanja.

 

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE