Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Rajzefirbcanje po mestu: LOV NA VINSKO ZGODBO

Občina: Mestna občina Maribor
Regija: Podravska regija

Lokacija dogodka:
Mestne ulice

Link dogodka:
Link dogodka

Kontakt za prijave / informacije:
+386 0590 21519

Organizator:
Narodni dom Maribor


Festival Vilinsko mesto je skupni projekt Narodnega doma Maribor, društva Hiša! in Zavoda MARS Maribor. Produkcija: Narodni dom Maribor, 2020

Čas dogodka
01. 12. 2020 - 28. 12. 2020, 06:00-21:00

Opis dogodka

Za Maribor radi rečemo, da je mesto vina; navsezadnje raste pri nas najstarejša trta na svetu. A vino in Maribor ni zgolj Stara trta. Mesto je bilo v vsej svoji zgodovini s pridelovanjem žlahtne kapljice tesno povezano, saj je obstoj vinogradov na Piramidi prvič pisno izpričan že v trinajstem stoletju. Tudi v listini iz leta 1164, v kateri najdemo prvič pisno omenjen grad Marchburch, je govora o vinogradih, v samem centru mesta, oziroma pod njim, pa najdemo eno največjih vinskih kleti.

Podrobnejši opis dogodka

V vinu je resnica, takisto v našem lovu. Za Maribor radi rečemo, da je mesto vina; navsezadnje raste pri nas najstarejša trta na svetu. A vino in Maribor ni zgolj Stara trta. Mesto je bilo v vsej svoji zgodovini s pridelovanjem žlahtne kapljice tesno povezano, saj je obstoj vinogradov na Piramidi prvič pisno izpričan že v trinajstem stoletju. Tudi v listini iz leta 1164, v kateri najdemo prvič pisno omenjen grad Marchburch, je govora o vinogradih, v samem centru mesta, oziroma pod njim, pa najdemo eno največjih vinskih kleti. Samostojni sprehod po mestu z naslovom Lov na vinsko zgodbo nas popelje po nekaterih kotičkih, ki so z žlahtno kapljico neposredno povezani. Živeli! Rajzefirbcanje po mestu so sprehodi z zgodbami, na katere se podamo sami. Rajzefiber opozarja: Sprehodi so nadvse zanimivi in močno nalezljivi. Sončna decembrska sobota, zasnežen sredin večer ali katerikoli dan so lahko idealni za firbcanje po Mariboru. Sprehod po svežem zraku in odkrivanje zgodb mesta, skupaj z družino ali sami, sta dobra razloga za odličen pobeg in odklop od vsakodnevnega vrveža ter skrbi. Postanimo raziskovalci, rešimo uganko, na koncu nas morda čaka malo presenečenje. Kako na sprehod Rajzefirbcanje po mestu? Pišete nam na info@rajzefiber.si, naredite rezervacijo – izberete datum in zgodbo – nato pa počakate samo še na paket z navodili, po katerega lahko pridete osebno v Rajzefiber, na Ulico škofa Maksimiljana Držečnika 2 v Mariboru, ali pa vam ga pridni Rajzefirbčni vilinci pošljejo domov. Stvar dogovora. In samostojno raziskovanje zgodb mesta se lahko prične. VILINSKO MESTO 2020 Festival Vilinsko mesto je skupni projekt Narodnega doma Maribor, društva Hiša! in Zavoda MARS Maribor. Produkcija: Narodni dom Maribor, 2020 Program je nastal v sodelovanju z Umetnostno galerijo Maribor, Centrom plesa, Lutkovnim gledališčem Maribor, Mladinskim kulturnim centrom Maribor, Muzejem narodne osvoboditve Maribor in ob podpori Mestne občine Maribor. Program Vilinskega mesta je brezplačen in nadvse privlačen. Udeležba v vseh aktivnostih poteka na lastno odgovornost. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa; za morebitne spremembe spremljajte www.vetrinjski-dvor.si!

Rajzefirbcanje po mestu: LOV NA VINSKO ZGODBO
© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE