Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Lumina: Začasnica III Ko se čas za trenutek ustavi.

Občina: Mestna občina Maribor
Regija: Podravska regija

Lokacija dogodka:
Vodni stolp

Link dogodka:
Link dogodka

Kontakt za prijave / informacije:
+386 (0)2 228 12 50

Spletna stran:
https://www.vetrinjski-dvor.si/dogodki/lumina-zacasnica-iii/

Organizator:
Narodni dom Maribor


Vilinsko mesto je projekt Narodnega doma Maribor, Društvo Hiša! in Zavoda MARS Maribor. Program je nastal v sodelovanju z: Umetnostna galerija Maribor, Center plesa, Lutkovno gledališče Maribor, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Mestna občina Maribor

Čas dogodka
01. 12. 2020 - 28. 12. 2020, 00:00-24:00

Opis dogodka

Začasnica, ki je bila rojena leta 2018 in prvič postavljena na Rotovškem trgu, kaže novo obliko na novi lokaciji. V svoji biti prepleta različne materiale, se igra z oblikami, lovi svetlobo in meče sence. Ob mehkobi reke Drave, v družbi srednjeveškega kamnitega stolpa in dreves, njena jasna in čista oblika izziva kontrast vreden pogleda. Kljub temu, da je Začasnica vsako leto začasna, se zdi, da postaja brezčasna.

Podrobnejši opis dogodka

Začasnica, ki je bila rojena leta 2018 in prvič postavljena na Rotovškem trgu, kaže novo obliko na novi lokaciji. V svoji biti prepleta različne materiale, se igra z oblikami, lovi svetlobo in meče sence. Ob mehkobi reke Drave, v družbi srednjeveškega kamnitega stolpa in dreves, njena jasna in čista oblika izziva kontrast vreden pogleda. Kljub temu, da je Začasnica vsako leto začasna, se zdi, da postaja brezčasna. ◊ Vlasta Čobal Sedmak, avtorji lesenih oblik so študenti Višje lesarske šole Maribor, smer Oblikovanje materialov VILINSKO MESTO 2020 Festival Vilinsko mesto je skupni projekt Narodnega doma Maribor, društva Hiša! in Zavoda MARS Maribor. Produkcija: Narodni dom Maribor, 2020 Program je nastal v sodelovanju z Umetnostno galerijo Maribor, Centrom plesa, Lutkovnim gledališčem Maribor, Mladinskim kulturnim centrom Maribor, Muzejem narodne osvoboditve Maribor in ob podpori Mestne občine Maribor. Program Vilinskega mesta je brezplačen in nadvse privlačen. Udeležba v vseh aktivnostih poteka na lastno odgovornost. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa; za morebitne spremembe spremljajte www.vetrinjski-dvor.si!

https://goo.gl/maps/aKk3GMNPoe4XRhCZ8
Lumina: Začasnica III  Ko se čas za trenutek ustavi.
© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE