Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Mohamed El Khatib NAJ BO KONEC LEP , gledališka predstava

Občina: Mestna občina Ljubljana
Regija: Osrednjeslovenska regija

Lokacija dogodka:
MINI TEATER, KRIŽEVNIŠKA 1

Kontakt za prijave / informacije:
Brezplačne vstonice na blagajni gledališča na Križevniški 1, delavniki med 10-15, rezervacij ni, število vstopnic je omejeno!

Spletna stran:
http://www.mini-teater.si

Organizator:
MINI TEATER

Čas dogodka
03. 12. 2019, 20:00

Opis dogodka

Predstava združuje fikcijo in dokumentarnost in ponuja vpogled v intimnost življenja zaznamovanega s smrtjo ter se dotika vprašanj družine, države, maternega jezika, spominov, žalovanja. Besedilo je ganljiva avtobiografska pripoved, mestoma zajedljivo boleča, pogosto pa tudi zabavna, ki pretanjeno prepleta osebno z univerzalnim.

Podrobnejši opis dogodka

Mohamed El Khatib je želel napisati dramsko besedilo na podlagi intervjujev, ki jih je naredil s svojo materjo. Leta 2012 je njena smrt prezgodaj končala zastavljeni projekt. Nastala je zlepljenka časopisnih izrezkov, elektronskih in telefonskih sporočil, transkripcij pogovorov, videov, kratih dialogov z očetom … Ves material združuje fikcijo in dokumentarnost in ponuja vpogled v intimnost življenja zaznamovanega s smrtjo ter se dotika vprašanj družine, države, maternega jezika, spominov, žalovanja. Besedilo je ganljiva avtobiografska pripoved, mestoma zajedljivo boleča, pogosto pa tudi zabavna, ki pretanjeno prepleta osebno z univerzalnim.

Dostopnost
Dostopno za slepe in slabovidne
Dostopno za gluhe in naglušne
Dostopno za gibalno ovirane
Dostopno za intelektualno ovirane osebe

https://www.google.com/maps/place/Križevniška+ulica+1,+1000+Ljubljana/data=!4m2!3m1!1s0x47652d65ace79127:0x4c2941f43f6ceb2d?sa=X&ved=2ahUKEwiC8ZOYlPzlAhUKxosKHQI4D68Q8gEwAHoECAsQAQ
© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE