Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Pogovori in izmenjevanje znanja o peki, pekarstvu in mlinarstvu na območju zgornje Vipavske doline v sklopu bralnega srečanja

Občina: Ajdovščina
Regija: Goriška regija

Lokacija dogodka:
Dom starejših občanov Ajdovščina

Kontakt za prijave / informacije:
O31 322 387 dr. Jasna Fakin Bajec

Organizator:
Občina Ajdovščina


Zdenka Žigon, dr. Jasna Fakin Bajec iz ZRC SAZU in Dom starejših občanov Ajdovščina

Čas dogodka
16. 10. 2019, 10.00

Opis dogodka

Prisrčno vabljeni na bralno srečanje med starejše občane, kjer bo beseda tokrat tekla o pekarski in mlinarski obrti na področju zgornje Vipavske doline. Vrnili se bomo v čas, ko je na vipavskih ulicah dišalo po sladkih žemljah, ko so mlinski kamni mleli raznovrstno zrnje in ko je kruh imel drugačno vlogo kot danes. Prisluhnite zgodbam in delite z nami svojo zgodbo, ki diši po sveže pečenem kruhu.

Podrobnejši opis dogodka

Pekarstvo in mlinarstvo je bilo nekoč na področju Vipavske doline zelo močno. Ker želimo prihodnost graditi na temeljih tradicije, je prav da jo (s)poznamo in iz nje stkemo nove zgodbe. Bralno srečanje, ki poteka v okviru operacije sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost«, je namenjeno predvsem starejšim, ki so prave zakladnice znanja. Veseli pa bomo vseh, ki jih tematika zanima in bi želeli sami dodati kakšno zgodbo ali razviti novo zgodbo iz izkušenj te dragocene generacije, kateri je posvečeno bralno srečanje.

Dostopnost
Dostopno za slepe in slabovidne
Dostopno za gibalno ovirane

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE