Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

GRAJSKO ŽIVLJENJE

Občina: Kozje
Regija: Savinjska regija

Lokacija dogodka:
Grad Podsreda, Podsreda 103, 3257 Podsreda

Kontakt za prijave / informacije:
Nataša Ferlinc Krašovic

Spletna stran:
http://www.kozjanski-park.si

Organizator:
KOZJANSKI PARK


OSNOVNA ŠOLA BISTRICA OB SOTLI

Čas dogodka
01. 10. 2019, 8.30-12.30
Odpiralni čas: 10.00-17.00

Opis dogodka

Grad Podsreda ponuja obiskovalcem številne možnosti doživljanja in odkrivanja bogate kulturne in naravne dediščine. Z bogato zgodovino in razstavami je zanimiv tudi za naše najmlajše obiskovalce, zato bomo v okviru DEKD in skupne akcije muzejev in galerij » Z IGRO DO DEDIŠČINE« že šesto zapored gostili učence 5. razreda Osnovne šole Bistrica ob Sotli. Seznanili se bomo o načinu življenja na gradu nekoč in danes ter si ogledali gostujočo razstavo MNZ Celje "Herman Lisjak vódi po vôdi".

Podrobnejši opis dogodka

Grad Podsreda, najbolj »grajski med gradovi na Slovenskem« živi polno in bogato življenje tudi v 21. stoletju, saj ponuja obiskovalcem številne možnosti doživljanja in odkrivanja bogate kulturne in naravne dediščine. Spada med najpomembnejše objekte arhitekture na Slovenskem, saj je njegovo srednjeveško jedro ostalo skoraj neokrnjeno. Z bogato zgodovino in številnimi razstavami je zanimiv tudi za naše najmlajše obiskovalce, zato bomo v okviru DEKD in skupne akcije muzejev in galerij » Z IGRO DO DEDIŠČINE« že šesto zapored gostili učence 5. razreda Osnovne šole Bistrica ob Sotli. Seznanili se bomo o načinu življenja na gradu nekoč in danes, spoznali grajske igre, oblačila, glasbo, prehrano, zelišča ter se naučili osnov kaligrafije. Ogledali si bomo razstavo o Kozjanskem parku, stalno steklarsko razstavo, umetniška dela Franceta Slane, grajsko podstrešje, grajsko kuhinjo, grajsko ječo ter gostujočo razstavo Muzeja novejše zgodovine Celje, "Herman Lisjak vódi po vôdi" na kateri bomo spoznali vodo na različne načine.

Starostne skupine
Osnovna šola - 2. triada

Dostopnost
Dostopno za gluhe in naglušne
Dostopno za intelektualno ovirane osebe

Grajske kočije Foto: Mija KoprivcGrajsko dvorišče, foto: Mija KoprivcGrajska kuhinja, foto: Mija KoprivcGrad Podsreda, foto: Mija Koprivc
© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE