Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Zaključna prireditev natečaja Evropa v šoli 2017/2018

Društvo prijateljev mladine Slovenije v sredo, 9.maja 2018 v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani organizira zaključno prireditev natečaja Evropa v šoli 2017/2018.

Prireditev je namenjena sodelujočim učencem, mentorjem, koordinatorjem in podpornikom natečaja. Na prireditvi bodo avtorjem najboljših del, po izboru Nacionalne ocenjevalne komisije natečaja Evropa v šoli, podelili nagrade.  

Tema letošnjega natečaja Evropa v šoli nosi naslov »Dediščina okoli nas: Kjer preteklost sreča prihodnost« in je posvečena kulturni dediščini. Ta natečaj za mlade se je med prvimi aktivno vključil v praznovanje evropskega leta kulturne dediščine, prihodnji teden pa se bomo lahko že seznanili z zmagovalci. S sodelovanjem na natečaju so mladi raziskovali in predstavljali kulturno dediščino. V svojih literarnih, likovnih, fotografskih in video izdelkih so mladi izrazili svoj odnos do dediščine, razmišljali o tem, kaj jim dediščina pomeni, kakšna je povezava med ohranjanjem dediščine in trajnostnim razvojem, zakaj je pomembno, da jo ohranjamo iz roda v rod ipd.

Osrednji del zaključne prireditve bo dialog Evropske komisarke Violete Bulc z otroki in mladostniki.

Za kulturni program bosta poskrbela ambasadorja evropskega leta kulturne dediščine dr. Igor Saksida in Rok Terkaj.