Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Na »Ta veseli dan kulture« začetek evropskega leta kulturne dediščine 2018 v Sloveniji

V nedeljo, 3. decembra v svojo družbo ponovno vabijo muzealci, gledališčniki, glasbeniki in številni drugi kulturni delavci, ki na Ta veseli dan kulture pripravljajo razstave, vodenja, delavnice, predstave, koncerte in druge dogodke, ki bodo obiskovalcem ponovno na voljo brezplačno. Ob obletnici Prešernovega rojstva bo še posebej slovesno, saj bomo simbolno vstopili v evropsko leto kulturne dediščine.

V nedeljo svoja vrata, že osemnajstič zapovrstjo, odpirajo kulturne ustanove in druge organizacije, ki so pripravile bogat program. 140 organizatorjev v 54 krajih po Sloveniji pripravlja skupno več kot 320 dogodkov namenjenih vsem starostnim skupinam. Podroben seznam vseh prireditev s termini in podrobnejšimi informacijami je objavljen na spletni strani Ministrstva za kulturo. Obiskovalce vljudno opozarjamo, da si je za nekatere predstave potrebno vnaprej zagotoviti brezplačne vstopnice.

Z dnevom odprtih vrat v slovenski kulturi ob 3. decembru, obletnici Prešernovega rojstva, je ministrstvo začelo v Prešernovem letu 2000. Z leti se je pobuda preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek, na ta dan se najlepše združujeta dostopnost in želja ljudi po doživetju kulture. Prav zato bo Ministrstvo za kulturo v nedeljo v Narodni galeriji v Ljubljani organiziralo simbolno odprtje evropskega leta kulturne dediščine v Sloveniji.

Pridružite se nam!