Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Dogodki

Zbirnik dogodkov za »Ta veseli dan kulture« se bo dopolnjeval do 3. decembra, zato vas vabimo k ponovnemu ogledu.


pogled

Dogodek: Gledališke skrivnosti

Knjižnica - Kulturni center Lendava ob 10. uri vabi na interaktivni sprehod po Gledališki in koncertni dvorani Lendava. Dogodek je namenjen otrokom od 6. leta naprej in odrasle.
pogled

Dan odprtih vrat: Muzej novejše zgodovine Slovenije

Muzej novejše zgodovine Slovenije vabi k samostojnemu ali vodenemu ogledu stalne in občasne zbirke med 10. in 18. uro, družine z otroki pa se lahko udeležijo delavnic, kjer bodo obiskovalci ustvarjali ali pa se preizkusili na športnem poligonu.
pogled

Dogodek: Čajanka v arhivu

Pokrajinski arhiv Maribor od 9. do 12. ure vabi na čajanko, na kateri boste lahko slišali odgovore na vprašanja: Kaj dela arhivist? Kako izgleda arhiv? Kje hranijo arhivsko gradivo? Kako naj se lotim raziskave o svojem domačem kraju? Ali mi lahko pošljete gradbeno dovoljenje po pošti? Kateri je najstarejši dokument, ki ga hranite v arhivu? Kakšen vonj ima arhivsko skladišče? Kako naj shranim družinske fotografije?
pogled

Dan odprtih vrat: Škrabčeve knjižnica in samostanska cerkev

Frančiškanski samostan Kostanjevica vabi na brezplačen voden ogled samostanske cerkve in Škrabčeve knjižnice. Voden ogled Škrabčeve knjižnice bo ob 10.00, 13.00 in 15.00, voden ogled po samostanski cerkvi ob 11.00, 14.00 in 16:00.
pogled

Dogodek: Medvedek se boji teme

Ljudska knjižnica Metlika ob 10. uri vabi na branje slikanice Medvedek se boji teme skupaj s kratko in igrivo delavnico tapkanja oz. metode EFT za otroke in njihove starše, ki jo bo vodila Katja Drobež, avtorica knjige in EFT izvajalka.
pogled

Dogodek: Ogrevanje

Ogrevanje je vsakodnevno delo plesalca. #ogrevanje za katastrofo, #ogrevanje za levji skok v prihodnost, #ogrevanje v času kriz, #ogrevanje kot okrevanje, #ogrevanje zastonj, #ogrevanje za zdrav duh v zdravem telesu, #ogrevanje za nekaj, kar šele pride, #ogrevanje za predstavo, ki je nikoli ne boste dočakali, #ogrevanje za najboljšo predstavo na svetu, #ogrevanje za vse nevidne delavce, #ogrevanje v solidarnosti...

Strani