Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Dogodki

Zbirnik dogodkov za »Ta veseli dan kulture« se bo dopolnjeval do 3. decembra, zato vas vabimo k ponovnemu ogledu.


pogled

Kakšno življenje!

Fausto Perbellini in Fausto Biasutti sta samotarja srednjih let, ki pričneta nenavadno prijateljstvo, ker si delita enako ime. S skupnim ciljem živeti skromno življenje na podeželju želita pobegniti pred rimskim vrvežem. Po preselitvi v podedovano hišo Biasuttijevih v furlanskih hribih se nespretno lotita kmetovanja, pri tem pa se skušata približati domačinom. Delujeta po motu: “Kar te ne ubije, te ojača”, vseskozi pa se učita iz svojih napak. Učita se poslušati naravo, ljubiti in graditi skupno
pogled

Ta veseli dan kulture v galeriji Ante Trstenjaka Ljutomer

Sprehod skozi likovna dela domačih avtorjev KD Ivan Kaučič Ljutomer - likovna sekcija Silvo Prelog. Avtorji del so se spraševali "Ali je življenje gledališče?" S tem so počastili tudi 120. obletnico povezane gledališke dejavnosti v nekdanji in sedanji občini Ljutomer.
pogled

Ta veseli dan kulture v Bankariumu

Na kulturni praznik vas v Bankariumu vabimo na brezplačen obisk za male in velike med 10. in 18. uro. Ta dan organiziramo tudi poseben brezplačen program.
pogled

KULTURNO OFIRANJE: TA VESELI DAN KULTURE S FRANCIJEM, NAJO IN JANOM PODBREŽNIK

/
pogled

LEGO USTVARJALNA DELAVNICA ZA VSE GENERACIJE

Najprej se bomo sprehodili po razstavi in si pobliže ogledali makete stavb, ki jih je načrtoval arhitekt Edvard Ravnikar. Vsaka ima svojo zgodbo. Razmišljali bomo o materialih, barvi in svetlobi. V delavnici pa preizkušali merilo, reliefe ter iz legokock gradili hiše, stolpnice in trge. V navdih nam bosta lego stvaritvi študentov arhitekture, ki so na mednarodni delavnici v Kranju izvedli Ravnikarjev Hotel Creina in palačo občine Kranj (OLO).
pogled

KUD DRAVA MARIBOR - Moliere TARTUFFE

Molierova klasicistična komedija Tartuffe je zgodba o hinavščini in svetohlinstvu. Glavni lik je berač, ki se je uspel z lažno pobožnostjo in dobroto tako zelo priljubiti bogatemu meščanu Orgonu, da ga je ta sprejel v svojo hišo. Čeprav večina članov družine spozna njegovo pravo nrav, se Orgon ne da prepričati. Tisto, kar ohranja Molierovo komedijo živo v vseh časih, je avtorjev smisel za smešenje občečloveških hib in slabosti in to je tudi tisto, kar velja upoštevati ob razmisleku, kaj predstav

Strani