Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Dogodki

Zbirnik dogodkov za »Ta veseli dan kulture« se bo dopolnjeval do 3. decembra, zato vas vabimo k ponovnemu ogledu.


pogled

En kovač konja kuje

Kovaštvo in biti kovač, je eden izmed poklicev, ki jih otroci skoraj ne poznajo več. Strokovni delavki, sta želeli otroke seznaniti s to staro obrtjo. Otrokom sta omogočili srečanje s kovačem, in ogled njegove delavnice in prisostvovanje ob nastajanju podkev izpod kovačevega kladiva. Otroci so kovane predmete in izdelke upodabljali v različnih likovnih tehnikah. Nastala je zanimiva razstava njihovih izdelkov, ki jo bomo otvorili 26.9.2023, ob 10.00 uri, v prostorih Koroškegapokrajinskega muzeja
pogled

Ko se preteklost in sedanjost prepleteta

Živimo v času, ko so obrtniki in rokodelci, ki znajo ročno obdelovati različne materiale, vedno bolj redki, njihova znanja in spretnosti pa so vedno bolj cenjena. Tudi na moravškem so bili v preteklosti mnogi redki poklici, ki počasi tonejo v pozabo. Zato želimo mladim in otrokom predstaviti ta znanja, spretnosti in poklice, da spoznajo preteklost, popestrijo sedanjost in preko svoje ustvarjalnosti obogatijo prihodnost.
pogled

Dogodek: Gledališke skrivnosti

Knjižnica - Kulturni center Lendava ob 10. uri vabi na interaktivni sprehod po Gledališki in koncertni dvorani Lendava. Dogodek je namenjen otrokom od 6. leta naprej in odrasle.
pogled

Dan odprtih vrat: Muzej novejše zgodovine Slovenije

Muzej novejše zgodovine Slovenije vabi k samostojnemu ali vodenemu ogledu stalne in občasne zbirke med 10. in 18. uro, družine z otroki pa se lahko udeležijo delavnic, kjer bodo obiskovalci ustvarjali ali pa se preizkusili na športnem poligonu.
pogled

Dogodek: Čajanka v arhivu

Pokrajinski arhiv Maribor od 9. do 12. ure vabi na čajanko, na kateri boste lahko slišali odgovore na vprašanja: Kaj dela arhivist? Kako izgleda arhiv? Kje hranijo arhivsko gradivo? Kako naj se lotim raziskave o svojem domačem kraju? Ali mi lahko pošljete gradbeno dovoljenje po pošti? Kateri je najstarejši dokument, ki ga hranite v arhivu? Kakšen vonj ima arhivsko skladišče? Kako naj shranim družinske fotografije?
pogled

Dan odprtih vrat: Škrabčeve knjižnica in samostanska cerkev

Frančiškanski samostan Kostanjevica vabi na brezplačen voden ogled samostanske cerkve in Škrabčeve knjižnice. Voden ogled Škrabčeve knjižnice bo ob 10.00, 13.00 in 15.00, voden ogled po samostanski cerkvi ob 11.00, 14.00 in 16:00.

Strani