Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Dogodki

E.g., 10/24/2021
pogled

Brez solz za pedre

Vabimo vas na spletno premiero gledališke predstave po dokumentarnem romanu Johana Hiltona, Brez solz za pedre. Predstavo si lahko ogledate na povezavi: https://vimeo.com/410564318
pogled

Prva ljubezen

Vabimo vas k ogledu otroške lutkovne predstave Prva ljubezen preko spleta, avtorja Braneta Mozetiča. Lutkovna predstava je namenjena otrokom od 4. leta starosti. Dobrodošli pa so tudi starši, učitelji in vsi, ki imajo srce na pravem mestu, saj »…ljubezen je (v) vsem enaka! V njej ni prostora za obsojanje, saj povezuje tudi na videz nezdružljivo.« (iz recenzije Vesne Sivec Poljanšek ob izidu knjige).
pogled

Ta veseli dan kulture v Pilonovi galeriji - na spletu

Letošnji Ta veseli dan kulture, ko praznujemo rojstni dan Franceta Prešerna, bo potekal drugače – preko spleta! Vabimo vas, da ga obeležite tudi vi! Mlajše spletne obiskovalce nagovarja galerijski Mišek Venč z ustvarjalnico, starejši šolarji in dijaki se preizkusite v izdelavi selfija, malce starejši pa lahko sledite našemu prav posebnemu likovnemu adventnemu koledarju, kjer razkrivamo utrinke iz ozadja likovnih del Vena Pilona in njegovih prijateljev.
pogled

Natečaj Zapleši s knjigo

Na Ta veseli dan kulture vas vabimo, da zaplešete s knjigo! Sodelujte na natečaju Zapleši s knjigo in nam do 3. januarja 2021 na e-naslov knjiznicaorm@orm.sik.si pošljite fotografijo ali posnetek vašega plesa s knjigo. Prispevke bomo javno objavili in izbrane simbolično nagradili. S sodelovanjem na natečaju se strinjate z javno objavo poslane fotografije ali posnetka. O plesu, knjigah in spominih na ormoško knjižnico bomo kmalu poklepetali tudi s plesalcem Juretom Mastenom.
pogled

Virtualni TA VESELI DAN KULTURE v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož

Ker muzejske razstave v teh dneh niso fizično dostopne, predstavljamo muzejske vsebine v virtualnem svetu. Vabimo vas, da nam sledite na družabnih omrežjih Facebook in Instagram, kjer dnevno objavljamo zanimivosti iz muzejskih zbirk. Na Youtube kanalu so na ogled video vsebine, naše publikacije pa lahko virtualno prelistate na muzejskem Issuu profilu.
pogled

Ta veseli dan kulture nas povezuje in uči hvaležnosti

Danes je prazničen dan, saj se spominjamo rojstva največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Ta veseli dan kulture, kot je tretji december poimenovan od leta 2000, velja za dan odprtih vrat slovenske kulture. Če bi bilo trenutno dogajanje v svetu drugačno, bolj »normalno«, bi danes kulturne ustanove po vsej Sloveniji brezplačno in na široko odprle svoja vrata obiskovalcem, v ivanški občini pa bi potekal lep kulturni dogodek.