Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Dogodki

Zbirnik dogodkov za »Ta veseli dan kulture« se bo dopolnjeval do 3. decembra, zato vas vabimo k ponovnemu ogledu.

Obiskovalci javnih kulturnih prireditev in uporabniki drugih kulturnih storitev morajo obvezno izpolnjevati pogoj PCT (izjema so osebe, mlajše od 12 let), uporabljati zaščitno masko (kirurško masko ali masko tipa FFP2; izjema so otroci do dopolnjenega 6. leta starosti) in ob vstopu v zaprt javni prostor razkužiti roke z razkužilom. Podrobnejše informacije o preventivnih ukrepih na področju kulturnih dejavnosti so objavljene na strani Ministrstva za kulturo.


pogled

Mesto bere

V novi sezoni branj pri projektu Mesto bere vam predstavljamo 30 zanimivih zgodb sodobnih slovenskih avtorjev in avtoric, ki jih med vrsticami na raznolike načine povezuje mesto Ljubljana. Dodali smo jim izbor reprezentativnih slovenskih avtorjev in avtoric pretežno mlajše generacije, ki so zanimivi tudi širšemu bralskemu občinstvu.
pogled

Dan odprtih vrat: Mestni muzej Krško, Galerija Krško in Grad Rajhenburg

Vabljeni v muzejske enote Mestni muzej Krško, Galerija Krško in Grad Rajhenburg, kjer so na ogled stalne in občasne razstave. Na policah muzejskih trgovin pa so na voljo katalogi aktualnih in preteklih razstav ter različni muzejski spominki.
pogled

Spletni dogodek: Koncert sakralne glasbe

Vabljeni na ogled posnetka koncerta zbora Filipa Terčelja Šturje iz Ajdovščine z zborovodkinjo Marinko Šuštar (Ana Trošt, orgle) in solisti: Klemen Lozar, Metka Gobec, Marko Kete, Evgen Pregelj, Majda Božič, Anamarija Vuga, Petra Habjanič Gregorc. Koncert sakralne glasbe so izvedli v okviru X. jubilejnih Goriških zborovskih srečanj v Cerkvi svetega Silvestra v Šempasu.
pogled

Dan odprtih vrat: grad Bogenšperk

Grad Bogenšperk vabi, da se sprehodite po čudovitih grajskih sobanah, si ogledate Valvasoriano – novo stalno razstavo o življenju in delu slavnega kranjskega polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja, se potopite v podobe narave akademskega slikarja Gregorja Pratnekerja, preberete stran iz originalnega izvoda Slave vojvodine Kranjske in se sprehodite po jesenski grajski okolici.
pogled

Gledališka predstava: Škorpijon

SNG Drama vabi na ogled gledališke uprizoritve Škorpijon francoske avtorice Véronique Olmi v režiji Nine Šorak. Igra nas povabi na družinsko kosilo, ko hči iz mesta pride na obisk k svojim staršem na podeželje. Izhajajoč iz družinske intime in medsebojnih odnosov besedilo odpira teme, ki so v družbi čedalje bolj prisotne: ksenofobija, fašistoidna ozkoglednost, nesprejemanje drugačnega.
pogled

Spletni dogodek: Ciril Jeglič, prvi vodja Arboretuma Volčji Potok

Arboretum volčji potok vabi na spletno predstavitev multimedijskega projekta »Ciril Jeglič, prvi vodja Arboretuma Volčji Potok«. Predstavili bodo razstavo, projekt in ustvarjalce ter si ogledali dve projekciji, ki sta nastali v sklopu projekta.

Strani