Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 11/20/2019
pogled

Dan odprtih vrat gradu Grad na Goričkem

Obiskovalci gradu Grad na Goričkem si bodo lahko brezplačno ogledali stalne zgodovinske in gostujoče umetniške razstave, zbirke domačih obrti in dejavnosti, naravoslovne razstavne prostore, poročno-koncertno dvorano, viteško dvorano, grajsko kapelo in vinsko klet. Prepustili se bodo lahko tudi blagodejnemu sevanju zemeljskih energij in se sprehodili po grajskem parku. Organizirano vodenje po gradu bo ob 11.00 in 15.00.
pogled

KAMNI IN USNJE SKOZI ŽIVO PRIPOVED

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine bomo v Doživljajskem parku Vulkanija nudili brezplačno dodatno interpretacijo naravne in kulturne dediščine, vožnje s turističnim vlakom, pripovedi in delavnice na tematiko DEKD. 28. 9. 2019, ob 11.00 in 14.00 - vožnja s cestnim turističnim vlakom do kamnoloma in pripoved o nekdanjem delu v kamnolomu. 29. 9. 2019, ob 11.00 - izdelava nakita iz usnja in mineralnih kamnov; 14.00 pripoved o delu z usnjem nekoč.
pogled

Ko so bile v Prekmurju sanje o priključitvi vse bližje, literarno-glasbeni večer

V počastitev zgodovinske prelomnice prekmurskih Slovencev pripravljamo večer spominov, zgodb in starih pripovedk. Da pa bo vrnitev v preteklost še pristnejša, bomo mozaiku starih povesti dodali še glasbeni pridih.
pogled

DAN ODPRTIH VRAT GRADU GRAD NA GORIČKEM

Obiskovalci gradu Grad si bodo lahko stalne in gostujoče razstave, delavnice domače obrti in dejavnosti, naravoslovne sobe, koncertno-poročno dvorano, viteško dvorano ter grajsko vinoteko ogledali brezplačno. Mlajši obiskovalci bodo ob 16.00 lahko ustvarjali v delavnicah in ob 17.00 prisluhnili Pravljičnemu potepanju medveda Lovra po Sloveniji oz. Zmaju v gradu Grad avtorice Dese Muck.
pogled

Z Olijem spoznajmo vulkanske kamnine

Na dogodku z Olijem spoznajmo vulkanske kamnine, se bodo vsi obiskovalci lahko peljali s cestnim turističnim vlakom do kamnoloma, kjer bodo spoznali vulkanske kamnine. Spoznali bodo, kako so jih v preteklosti pridobivali in za kaj so se kamnine uporabljale. Obiskovalci bodo v kamnolomu spoznali tudi mineral olivin, ki ga najdemo v vulkanski kamnini, v geološkem muzeju pa bodo spoznali še druge minerale in njihovo uporabo.
pogled

Z Olijem po vulkanski pokrajini

Na dogodku Z Olijem po vulkanski pokrajini bomo vsem obiskovalcem nudili brezplačne vožnje s turističnim vlakom po vulkanski pokrajini. Obiskovalci bodo spoznali posledice vulkanizma, vidne v naravi, vulkansko kamnino in naravo ter se ustavili pri Kačovi mlaki, kjer bodo spoznali živali, ki bivajo ob mlaki, in slišali legendo o zmaju Kaču. V geološkem muzeju bodo spoznali slatinske vrelce in vodni krog. Vožnje z vlakom bodo ob 12.00, 14.00 in 16.00.
© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE