Iskalnik

Kontakt

RSSInstagram

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Ljubljana, Hotel Tivoli

Med leti 2015 – 2017 poteka celostna obnova nekdanjega hotela Tivoli ali Švicarije.

V Ljubljani v obdobju 2015 – 2017 poteka celostna obnova nekdanjega hotela Tivoli, t.i. Švicarije. Hotel Tivoli je bil zgrajen leta 1909 na pobudo hotelirja Ivana Kende in pod okriljem investitorja Mestne občine Ljubljanske po načrtih arhitekta Cirila Metoda Kocha. Gradnjo je vodil ljubljanski stavbni mojster Filip Supančič.

Ideja župana Ivana Hribarja in njegovega kabineta je bila doseči oblikovanje hotela v domačijskem slogu, ki bo odraz narodove zavesti. Ob končni realizaciji je nastal preprost, vendar kakovosten hotel z značilnostmi gorenjske alpske arhitekture. V vseh zgodovinskih obdobjih je bilo v Švicariji prisotno kulturno dogajanje od koncertov, gledaliških in literarnih dogodkov do likovnega ustvarjanja z občasnimi razstavami. Tudi v prihodnjem obdobju bo z vzpostavitvijo umetniških ateljejev v Švicarijo umeščena likovna in galerijska dejavnost.

 

Celostna obnova obsega statično in požarno sanacijo, obnovo ostrešja in notranjščine objekta ter konservatorsko – restavratorska dela, ki predstavljajo sanacijo fasade z lesenimi in likovnimi prvinami in prvinami iz umetnega kamna, zunanje in notranje stavbno pohištvo ter dekorativne stenske poslikave v notranjščini.  

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE