Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Aktualni posegi

Tu lahko  izveste več o naših trenutnih prenovah, restavratorskih posegih, konservatorskih načrtih, izobraževanju in  raziskavah, ki jih izvajamo.

Bled, cerkev Marijinega vnebovzetja

V sklopu revitalizacije Blejskega otoka je letos na vrsto prišla cerkev Marijinega vnebovzetja. Župnija Bled, ki je upravljavec Blejskega otoka, je k sodelovanju povabila tudi ZVKDS Restavratorski center.

Izola, antični mozaiki iz Simonovega zaliva

Konservatorsko-restavratorska dela na mozaikih in situ in v ateljeju.

Celje, sestavljanje razdrobljene stenske poslikave

Eden večjih projektov, ki ga izvajamo na Oddelku za stensko slikarstvo, Restavratorskega centra ZVKDS je sestavljanje več kot 9.000 koščkov razdrobljene stenske poslikave z arheološkega najdišča v Celju.

Koper, restavriranje renesančnih umetnin Slovenije

Trenutno so slike v fazi odstranjevanja odvečnega voščeno smolnega lepila z hrbtne strani slike. Postopek je dolgotrajen in zahteva potrpežljivost in koncentracijo med delom. Tehnološko bo poseg pripomogel k večji prožnosti originalnega platna, obenem pa je priprava na nadaljevanje obsežnih postopkov, ki se bodo izvajali na sprednji strani slike.

Javorca, Spominska cerkev sv. Duha

Restavratorji so ob ogledu cerkve ugotovili, da je bila poslikava lesenega  stropa, zgornjega dela sten in oltarne menze v slabem stanju zato je bil izdelan konservatorski načrt za posege. Dela so se  začela konec marca 2016.  Najprej so bili izvedeni restavratorski posegi na  lesenem stropu cerkve; utrjevanje, plombiranje in retuširanje barvne plasti na stropu. V nadaljevanju bo v cerkvi restavrirana tudi razstavna vitrina in urejena zakristija.

Ljubljana, Hotel Tivoli

V Ljubljani v obdobju 2015 – 2017 poteka celostna obnova nekdanjega hotela Tivoli, t.i. Švicarije.

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE