Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Dogodki

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 02/20/2018
pogled

Regionalno srečanje DEKD in TKD v Mariboru

Letošnja tema DEKD in TKD je Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost. Za lažje načrtovanje aktivnosti vam želimo predstaviti letošnjo temo, možnosti in načine sodelovanja pri DEKD in TKD, deliti z vami pozitivne izkušnje in primere dobrih praks iz preteklih letih.<br/> Obvezna prijava na brezplačni izobraževalni program je preko spletnega naslova:<br/> http://www.zvkds.si/sl/dekd/regionalna-srecanja-dekd-tkd
pogled

Arboretum Volčji Potok in Botanični vrt v Tivoliju

Ljubljana ima v mestu in v bližnji okolici dve botanični ustanovi, ki sta hkrati privlačni parkovni površini. To sta Botanični vrt Univerze v Ljubljani in Arboretum Volčji Potok. Na razstavi se predstavljata vsak s po 60 fotografijami, ki bodo v tivolski park prinesle cvetje še preden se bo pomlad zares začela.
pogled

Srečanje Študijskega krožka Pragozdovi s patrom Karlom Gržanom

Študijski krožek PRAGOZD je s svojimi člani odgrnil zaveso v svet lepote dreves in prvobitnosti. Skupaj se znamo potopiti v pra-resnico življenja, čutenja in ljubezni. Odprli bomo razstavo o obiskanih pragozdovih, predstavili e knjigo o pragozdovih in se pogovarjali s patrom Karlom Gržanom.
pogled

Počitniški dan na razstavi Moja Ljubljanica

Včasu zimskih počitnic pripravljamo zimski počitniški dan. V sodelovanju z Notranjskim muzejem Postojna., Krajinskim parkom Pivških presihajočih jezer in Parkom vojaške zgodovine Pivka smo pripravili zanimive, zabavne in poučne vsebine, ki jih bodo otroci spoznavali preko izkustvenih, doživljajskih in ustvarjalnih delavnic. Tako bodo otroci na razstavi oziroma v muzeju preživeli cel dan!
pogled

Kulturni bazar 2018

Kulturni bazar je tradicionalno zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, za strokovne delavce širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujejo kulturnovzgojne vsebine (prehrana, zdravje, okolje in prostor, šport …) ter za študente.
pogled

"Srbska" Prešeren in Kekec

Le redki Gorenjci vedo, da so nekatere javne spomenike v naši regiji ustvarili tuji kiparji. Celo nekateri spomeniki nacionalnim junakom, kot so Prešeren, Aljaž in Vandot s svojim Kekcem, so delo dveh srbskih kiparjev, ki bosta natančneje predstavljena na predavanju.

Strani