Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Dogodki

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 06/24/2018
pogled

Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost

V okviru evropskega leta kulturne dediščine bodo obiskovalcem Narodne galerije vsako prvo nedeljo v mesecu na voljo javna vodstva za odrasle, zabavne raziskovalne naloge za mlade in ustvarjalno učenje jezikov za otroke. Vse aktivnosti so brezplačne, vsak mesec pa bodo izpostavljeni druga država, umetniki oz. umetnine iz evropskega kulturnega prostora.
pogled

Muzej za mir: evropska zgodba

V okviru evropskega leta kulturne dediščine bo osnovnim in srednjim šolam v Muzeju narodne osvoboditve Maribor na voljo poseben program Muzej za mir: evropska zgodba. Organiziranih bo 60 vodenj po razstavnih zbirkah muzeja, ki bodo vključevale delavnice, socialne igre in ustvarjalno učenje, vse aktivnosti pa bodo za šole brezplačne. Program je namenjen razmisleku o temeljnih vrednotah, na katerih sloni sodobna Evropa.
pogled

Denis Krašković: Pogovori z naravo

V Likovnem salonu Kočevje bomo od 19. junija do 1. septembra 2018 v sklopu razstav Poletje s kočevskimi likovnimi ustvarjalci VII. gostili zagrebškega kiparja Denisa Kraškovića z razstavo Pogovori z naravo. Odprtje razstave bo v torek, 19. junija 2018, ob 20. uri.
pogled

Poletna muzejska noč

18.00 Lutkovna igrica V deželi Kačariji 19.00 Delavnica za otroke in odrasle 20.00 Otvoritev razstave Secesijska arhitektura na Kočevskem 18.00-24.00 Ogled stalnih in občasnih razstav v Pokrajinskem muzeju Kočevje 22.00 Nočni sprehod po Kočevju
pogled

Poletne slikarije z Ivano

Počitniške delavnice za otroke
pogled

Poletne slikarije z Ivano

Počitniške delavnice za otroke

Strani