Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Dogodki

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 04/26/2018
pogled

Medvoški kulturni festival - Parada učenja

Medvoški kulturni festival v letu 2018 odpira svoja vrata s Parado učenja, dne 16.maja 2018. Svečana otvoritev festivala z naslovom MOST MLADOSTI bo ob 15h, po nastopu dr.Igorja Sakside in Roka Terkaja – Trkaja, ko bodo oder najprej zavzeli Šola bobnov in OŠ Medvode. Ob pestrem kulturnem dogajanju pa bomo z razstavo treh zgodovinskih slik obiskovalce popeljali tudi v zgodovino.
pogled

Grad Rihemberk - Slavnostno odprtje sezone 2018 na gradu

Mestna občina Nova Gorica in Krajevna skupnost Branik vabita v četrtek 26. aprila, ob 17.00 uri na ponovno odprtje Gradu Rihemberk. V letu 2018, ki ga v Mestni občini Nova Gorica posvečamo ustvarjalnosti mladih, obeta slovesno odprtje tako srednjeveški kot mladostni program s skupino Svitar in z Amaterskim mladinskim odrom SNG Nova Gorica. Na grajskem semnju pa bo bogata bera domačih dobrot in izdelkov.
pogled

Jože Plečnik: Arhitektura večnosti

Avtor bo predstavil svojo najnovejšo monografijo o Jožetu Plečniku. Odlikuje jo pronicljiv vpogled v kompleksno osebnost arhitekturnega genija, ki se je z inovativnimi rešitvami in pretanjenim občutkom za detajl zapisal v zgodovino evropske arhitekture.
pogled

Presvitli cesar v Kranju

Cesar Franc Jožef je svojim podanikom vladal 68 let. Slovenci, in z njimi Kranjčani, so mu bili zvesti in ga spoštovali kot svojega varuha. Ob obisku Kranjske leta 1883 so ga slavnostno sprejeli, ob obletnici vladanja pa so po njem poimenovali še kranjsko gimnazijo.
pogled

Mednarodni muzejski dan v MNZS

Vsako leto se pridružujemo praznovanju mednarodnega muzejskega dne! Letos vas vabimo na obisk muzeja, ki bo ves dan brezplačen! Za vas smo pripravili program: 10.00 – 18.00: vstop prost 16.30: Voden ogled po prenovljenem delu stalne razstave Slovenci v XX. stoletju 16.30: Otroške delavnice: Kako so se igrali naši dedki in babice? Stare otroške igre
pogled

Predavanje Claire Strom: Propaganda in javno zdravje: podobe iz kampanje proti spolno prenosljivim boleznim med drugo svetovno vojno na Floridi

Med drugo svetovno vojno je bilo na Floridi stacioniranih okoli milijon mladih vojakov. Ti so bili v veliki nevarnosti, da bi se okužili s spolno prenosljivimi boleznimi katerih zdravljenje je bilo do zadnjega stadija vojne dolgotrajno in boleče. Država Florida in zvezna vlada sta se lotili boja proti spolno prenosljivim boleznim z obširno propagando, ki je večinoma očrnila bele ženske za katere se je pričakovalo, da bodo ostale spolno neomadeževane. Moške so nasprotno prikazovali kot žrtve.

Strani