Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Dogodki

E.g., 04/23/2019
pogled

IL FARO DI SALVORE - SVETILNIK SAVUDRIJA (1818-2018). Patrimonio culturale adriatico, mediterraneo ed europeo | Jadranska, sredozemska in evropska kulturna dediščina

CONFERENZA a chiusura dell'Anno europeo del patrimonio culturale 2018 | PREDAVANJE ob izteku Evropskega leta kulturne dediščine 2018
pogled

Nad oblaki: pilot in graditelj leta Hans Ramor

Otvoritev dvojezične razstave. V leto 1918 datira najstarejša znana fotografija Kočevja iz zraka. Njen avtor je Hans Ramor, prvi kočevski pilot in graditelj letal, ki je bil po 1. svetovni vojni med drugim tudi inštruktor vojaških pilotov v Kraljevini SHS. Kasneje je bil aktiven na graškem letališču, kjer je konstruiral tudi lastna letala.
pogled

Predstavitev izsledkov izkopavanj in najdb na Pezdirčevi njivi v Podzemlju

Ob izteku evropskega leta kulturne dediščine je Bela krajina dobila dragoceno darilo. Belokranjski muzej Metlika in Belokranjsko muzejsko društvo vas vljudno vabita na predstavitev izsledkov izkopavanj in najdb na Pezdirčevi njivi v Podzemlju, ki bo v ponedeljek, 17. decembra 2018, ob 17. uri na podstrešju metliškega gradu. Izkopavanja in odkritja bosta predstavila dr. Lucija Grahek z Inštituta za arheologijo ZRC SAZU in Otmar Kovač iz Arheoterre d.o.o.
pogled

Zaključna prireditev Evropskega leta kulturne dediščine v Narodni galeriji

V programu zaključne prireditve bodo sodelovali: dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, ambasadorja ELKD: Rok Terkaj - Trkaj in dr. Igor Saksida ter ambasadorji kulturno-umetnostne vzgoje ELKD: mag. Anja Štefan, Ivan Mitrevski in Žiga X Gombač, avtorski tandem Mižavingavski. Slavnostni govornik bo predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan. Sledile bodo delavnice ambasadorjev za otroke, mlade in družine ter vodenje po razstavi Zorana Mušiča (potrebna prijava).
pogled

Ta veseli dan kulture v Loškem muzeju

Na Ta veseli dan kulture vas tudi letos vabimo v našo družbo. Muzej bo odprt od 14. do 20.00 ure, Galerija Ivana Groharja pa bo odprta od 10. do 17. ure, pripravljamo pa tudi javna vodstva.
pogled

Slovenski filmski center - Ta veseli dan kulture

Na Ta veseli dan kulture si poglejte film Idealist na posebnem spletnem kanalu – Vimeo Spletna povezava bo odklenjena od petka 30.11. do vključno ponedeljka 3.12. in bo film na voljo za ogled brezplačno.

Strani