Iskalnik

Kontakt

RSS

Prijavite se na Občasnik

Privoščite si dobro čtivo in spoznajte našo kulturno dediščino!
Za vas pripravljamo vsebine s področja varstva, zakonodaje, razstav, publikacij in domačih ter mednarodnih projektov.

Prireditve

Večje skupine obiskovalcev prosimo, da o udeležbi na dogodku obvestijo organizatorja, kjer dobijo tudi podrobnejše informacije.

E.g., 04/23/2019
pogled

Hackathon: »Kulturna pustolovščina na dlani«

V prostorih ABC Hub bo potekal hackathon »Kulturna pustolovščina na dlani«. Udeleženci dogodka bodo imeli nalogo v omejenem času in na osnovi izzivov izdelati idejno zasnovo informacijske rešitve, ki bo preko vizualizacije odprtih podatkov (Open Data) omogočila boljšo promocijo in doživetje slovenske kulturne dediščine v turizmu. Dogodek se hkrati umešča v sklop dogajanja v evropskem letu kulturne dediščine.
pogled

Zgodba o akvarelu

Predavanje bo posvečeno trem mejnikom v akvarelnem slikarstvu: Albrecht Dürer-J. M. W. Turner-Teresa Jorda Vito, v drugem delu pa bo slikar re-interpretiral slikarsko delo v akvarelni tehniki. Sodeluje: Franc Golob, akademski slikar
pogled

Družinska ustvarjalnica: Galerijski raziskovalec

Marija Kambič Režek (odgovorna konservatorka) bo udeležencem predstavila poklic konservatorja in vlogo njenih predhodnikov pri raziskovanju nekdanjega opuščenega cistercijanskega samostana in umeščanju novih vsebin v kompleks.
 Na delavnici bodo udeleženci pod vodstvom mag. Nine Žbona spoznali delo restavratorjev.
pogled

Varovanje in ohranjanje predmetov premične kulturne dediščine

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine bomo na predavanju spregovorili o varovanju in negi predmetov kulturne dediščine tako v muzejski kot privatni lasti. Vabljeni vsi, ki vas zanima, kako hraniti dragocene predmete, ki ste jih bodisi podedovali, našli oz. kupili in jih hranite doma. Predavala bosta umetnostni zgodovinar Gojko Zupan in konservatorka-restavratorka Alja Fir.
pogled

Živa odkriva, pustolovščina za družine

Otroci, pripeljite starše v muzej in potepanje po razstavah spremenite v raziskovalno dogodivščino! Živa je za vas pripravila iskalni izziv, staršem pa v pomoč pustila tudi nekaj namigov. Če vam uspe, sodelujete v žrebu za prikupno knjižno nagrado! Pustolovščina poteka v sklopu Tedna evropske kulturne dediščine 2018. Vstopnina po ceniku, sodelovanje je brezplačno.
pogled

Vodeni ogled dragocenosti Narodnega muzeja Slovenije

Na vodenem ogledu bomo spoznali najpomembnejše predmete na stalnih arheoloških razstavah v Narodnem muzeju Slovenije. Med dragocenosti sodi tudi situla z Vač pri Litiji, ki ima po kakovosti izdelave in odlični ohranjenosti na celotnem območju razširjenosti situlske umetnosti posebno mesto. Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila. Brezplačno za imetnike letne vstopnice.

Strani

© 2015 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE